Yaşam Her gün 7 saatimizi internette geçiriyoruz

Her gün 7 saatimizi internette geçiriyoruz

Paylaş
Her gün 7 saatimizi internette geçiriyoruz

Uzmanlar interneti tadında kullanmamız konusunda önemli uyarılar yapıyorlar. Dr. İbrahim Bilgen, Prof. Dr. Ayşe Rodopman Arman ve Barış Gökpınar ‘İnterneti Tadında Kullan’ kampanyasını tanıttılar...

2 SAAT 46 DAKİKA

Dünyada ve Türkiye’de internet kullanım oranları hızla artıyor. Türkiye’deki 16-74 yaş grubundaki her 100 kişiden 75’i internet kullanıyor. We Are Social araştırma şirketinin verilerine göre, Türkiye’de 59 milyon internet kullanıcısı var. Aktif sosyal medya kullanıcı sayısı 52 milyon. İnternette günde ortalama 7 saat geçiriliyor. Bu sürenin 2 saat 46 dakikası sosyal medya platformlarında geçiyor.

OLUMSUZ ETKİLER

Samsung, ‘İnterneti Tadında Kullan’ kampanyası kapsamında, internetin uzun süreli kullanımının yetişkinler ve çocuk gelişimi üzerindeki etkileri konusunda uyarıyor. Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Marka ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Gökpınar, “Amacımız bilim insanları, akademisyenler ve konunun uzmanlarıyla el ele vererek, interneti doğru kullanma konusunda toplumsal bir farkındalık yaratmak ve bu alanda yararlı olmak” dedi.

ÇARPICI RAKAMLAR:

  • Türkiye’de 59 milyon internet kullanıcısı var.
  • Aktif sosyal medya kullanıcı sayısı 52 milyon.
  • Bu rakamın 44 milyonu internete mobil cihazlar üzerinden bağlanıyor.
  • Türkiye’de nüfusun yüzde 98’i mobil telefon kullanıyor.
  • Kullanıcıların internette en çok kullandığı platform yüzde 92 oranıyla YouTube.

Haberin Devamı