Yaşam Her ızgarayı et zannetme: Izgara sebze

Her ızgarayı et zannetme: Izgara sebze

Paylaş
Her ızgarayı et zannetme: Izgara sebze

En lezzetli yaz yemekleri, hafif tarifler, soğuk içecekler, ve daha fazlası!

MALZEMELER:

-2 adet orta boy patlıcan
-2 adet orta boy kabak
-2 adet orta boy kırmızı biber
-10 adet kiraz domates

Pesto sos için:


-1 büyük demet taze fesleğen
-50 gram çam fıstığı
-75 gram parmesan peyniri
-2 diş sarımsak
-1 su bardağı zeytinyağı
-1/4 çay kaşığı tuz


Nasıl yapılır?


- Uç kısımlarını aldığınız kabak ve patlıcanları, kabuklarını soymadan iri parçalar halinde kesin.

- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız etli kırmızı biberleri iri parçalar halinde kesin. Kiraz domateslerin sap kısımlarını çıkartın.

- Doğranmış sebzeleri ve bütün kiraz domatesleri sırasıyla tahta şişlere geçirin.

- Üzerlerine bir yumurta fırçası yardımıyla zeytinyağı sürdükten sonra yağlı kağıt üzerinde fırında ya da ızgarada renk alana kadar pişirin.

- Pesto sosu hazırlamak için; yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kuruladıktan sonra incecik kıyın.

- Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavurun.

- Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün.

- Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin.

- Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

- Izgara sebzeleri servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine kıvam alan pesto sosu ve nar ekşisini gezdirin.

- Bekletmeden ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.


Evde hazırlayabileceğiniz 5 ferahlatıcı içecek



Sosyal medyada 'Unicorn' çılgınlığı



Dünyaca ünlü kahve zincirlerinde bakteri şoku



Pişmeyen Kakaolu Kurabiye (Rafine Şekersiz, Glutensiz)



'İçilebilir baklava' ile serinliyorlar!



Yaz ayları için: Karpuz pizza tarifi
















Haberin Devamı