Yemek Browni kurabiye tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel browni kurabiye nasıl yapılır?

Browni kurabiye tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel browni kurabiye nasıl yapılır?

Paylaş
Browni kurabiye tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel browni kurabiye nasıl yapılır?

Browni ya da gerçek yazılışıyla brownie tüm bildiğiniz kek, kurabiye ve tatlılardan daha farklı. Lezzetiyle baş döndüren bir tarif arıyorsanız browni kurabiye tarifi tam söze göre. Çikolata tadına doyuran ve enfes kıvamıyla tadını damakta bırakan browni kurabiye, sevdiklerinize hazırlamanız için harika bir alternatif olabilir. Browni kurabiye tarifi arıyor ya da browni kurabiye nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımıza bir göz atabilirsiniz. Browni kurabiye tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel browni kurabiye nasıl yapılır? İşte mükemmel kıvamda browni kurabiye hazırlama için yapmanız gerekenler...

Browni kurabiye tarifi tadıyla hafızalara kazınan bir lezzet. Görüntüsüyle iştah kabartan browni kurabiye özellikle 5 çayı için alternatif bir öneri olabilir. Çay ve kahve keyfinizi süsleyecek browni kurabiyeyi evde çok kolay yapabilirsiniz. Sevdiklerinize bu nefis lezzeti yapmanın yollarını arıyorsanız ve browni kurabiye nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız sizin için browni kurabiye yapmanın tüm detaylarını araştırdık Peki, Browni kurabiye tarifi, yapılışı ve malzemeleri nelerdir? En güzel browni kurabiye nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Browni kurabiye (ıslak kurabiye) için tarif ve malzemeler

Browni kurabiye malzemeleri;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Browni kurabiye şerbeti için ;

  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Browni kurabiye yapılışı:

Browni kurabiyeyi yapmak için ilk önce şerbetini hazırlayın. Browni kurabiye yapmak için suyun içerisine şekeri ekleyin. Su kaynayana kadar karıştırın.. Kaynayınca soğumaya bırakın.

Yumurtayı karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın. Yağı ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpın. Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğurun.

Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişirin. Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine bırakıp 4 saniye bekletin ve servis tabağına alın.

Haberin Devamı