Siyaset 'Her parti kapatma davasını hisseder'
Paylaş
'Her parti kapatma davasını hisseder'

Yalçınkaya, "Her parti hakkında kapatma davası açılıp açılmayacağı kendi fiilleriyle ölçülür. Bunu partiler zaten hissederler" dedi

YENİ DAVA İDDİASI

Haberin Devamı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya “Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu” gerekçesiyle AK Parti’ye kapatma davası açmış, AK Parti kapatılmaktan kılpayı kurtulmuştu. Başsavcı Yalçınkaya, telefon dinlemeleri sonrası AK Parti’ye yönelik inceleme başlatmıştı. Dinlemelerin ardında iktidar partisinin olup olmadığına yönelik bu inceleme “AK Parti’ye yönelik yeni bir kapatma davasının hazırlığı” şeklinde yorumlanmıştı. Yalçınkaya dün Yargıtay’da düzenlenen cenaze törenine katıldı.

‘YAPTIKLARI ÖNEMLİ’

Bir gazeteci, Yalçınkaya’ya AK Parti hakkında yeni bir kapatma davası açılacağı yönünde iddialar bulunduğunu hatırlattı. Bunun üzerine üzerine Yalçınkaya, “Her parti hakkında soruşturma mümkündür. Soruşturmalar gizli yürütülür. Her parti için kapatma davası açılıp açılmayacağı kendi fiilleriyle ölçülür. Bunu partiler zaten hisseder” karşılığını verdi. Başsavcı Yalçınkaya, telefon dinlemelerine yönelik incelemenin devam ettiğini, henüz herhangi bir sonuç alınamadığını da belirtti.

Haberin Devamı

AK PARTİ: BÖYLE BİR HİSSİMİZ YOK

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın “Her parti kapatma davasını hisseder” sözlerine AK Parti’den anında yanıt geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Yalçınkaya’ya “Nezlenin gribin semptomları olur, onlar hissedilir” yanıtını verdi. Hüseyin Çelik şöyle konuştu: Biz parti olarak kendi açımızdan kendi fiilimizle böyle bir şey hissetmiyoruz. Ülkeyi baştan başa şantiyeye çevirdik. Demokratikleşme için adımlar atıyoruz. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ile hiçbir problemimiz yok.