Ekonomi Her semte bir kreş

Her semte bir kreş

Paylaş
Her semte bir kreş

Çalışan annelerin derdi, çocuklarını nereye bırakacakları. Çukurova Belediyesi buna bir çözüm bulmak için 7 semt kreşini çalışan annelerin hizmetine sundu.

SEVİM BÜYÜKTAŞ DEMİR

Haberin Devamı

Çukurova’nın birçok mahallesinde annesi çalışan çocukların bakımının yapıldığı ve eğitim verildiği kreşler var. 3-6 yaş arası çocuklar için hizmet veren kreşlerde, velilerden 250 TL gibi bir ücret alınıyor. Bu kreşlerin Adana’nın en çok tutulan ve talep gören kurumları olduğunu söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, taleplerin tamamını karşılamakta zorluk yaşadıklarını belirtti.

Çukurova’nın Filizleri

İhtiyaç sahibi öğrencilerin her zaman yanında olduklarını da ifade eden Başkan Çetin, öğrencilere kırtasiye, giyim ve gıda yardımında bulunduklarını söyledi. Özel okullarla birlikte yürütülen yardım kampanyaları ile köy okullarının da ihtiyaçları karşılanıyor.

Çukurova Belediyesi ‘Çukurova’nın Filizleri’ projesiyle ihtiyaç sahibi öğrencilerle yardımseverler arasında köprü görevi oluşturuyor. Yasal olarak belediyelerin burs vermesi mümkün olmadığı için Başkan Çetin, Çukurova'nın Filizleri projesi ile şu ana kadar yüzlerce öğrencinin burs almasını sağlıyor. Proje kapsamında; iş insanları, esnaf ve Çukurova halkının desteğiyle yılda 10 ay boyunca ihtiyacı olan öğrencilere 250 TL burs veriliyor.

Haberin Devamı

Çevre eğitimi

Belediye. öğrencileri sağlıklı ve temiz çevre için de bilinçlendiriyor. Katı atıkla mücadele konusunda 7 bin haneyi bilgilendiren Çukurova Belediyesi, 10 bin öğrenciye de okullarda eğitim verdi.