Her şey mevsiminde güzel!

Değişen koşullar, üretim ve saklama koşullarındaki yenilikler sayesinde artık her sebze ve meyveyi istediğimiz mevsimde bulup yiyebiliyoruz. Ancak elbette en doğal ve sağlıklı tercih bu besinleri mevsiminde tüketmek. Peki hangi sebze meyve, hangi mevsimde tüketilmeli? İşte çok faydalı bir liste...

13 Mayıs 2019, Pazartesi 14:05 Son Güncelleme:
A A
OCAK

OCAK

Sebzeler: Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp.


Meyveler: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt.


Tam zamanı: Brüksel lahanası, pırasa, kereviz, greyfurt.


Yakında tezgahta: Muz, pazı.


Zamanı geçmek üzere: Nar, semizotu.

ŞUBAT

ŞUBAT

Sebzeler: Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp.


Meyveler: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.


Tam zamanı: Pırasa, kırmızı turp, mandalina, muz, kereviz, pazı, hindibağ, frenk soğanı, defne yaprağı.


Yakında tezgahta: Çağla, kuşkonmaz, fındık turp, roka.


Zamanı geçmek üzere: Kestane, soğan, lahana.



MART

MART

Sebzeler: Ispanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli.


Meyveler: Elma, muz.


Tam zamanı: Pancar, limon, kuşkonmaz, turp, bakla.


Yakında tezgahta: Çilek, barbunya.


Zamanı geçmek üzere: Karnabahar, pırasa, mandalina, ıspanak.

NİSAN

NİSAN

Sebzeler: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla, marul.


Meyveler: Yeşil erik, çağla.


Tam zamanı: Enginar, havuç, bezelye, çağla, bebe havucu, taze sarımsak kuşkonmaz, taze kekik.


Yakında tezgahta: Domates, kiraz, enginar, dolmalık biber.


Zamanı geçmek üzere: Lahana, brokoli, kereviz.

MAYIS

MAYIS

Sebzeler: Enginar, bakla, madımak, semizotu, ebegümeci, domates, salatalık.


Meyveler: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.


Tam zamanı: Çilek, patlıcan, domates, arpacık soğanı, erik, barbunya, madımak, ebegümeci.


Yakında tezgahta: Marul, karpuz, kiraz.


Zamanı geçmek üzere: Beyaz kuşkonmaz.

HAZİRAN

HAZİRAN

Sebzeler: Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, sivri biber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber.


Meyveler: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.


Tam zamanı: Patates, marul, taze fasulye, dolmalık biber, rezene.


Yakında tezgahta: Bamya, vişne, şeftali, tatlı mısır, mürdüm eriği, salatalık.


Zamanı geçmek üzere: Erik, çilek, havuç.

TEMMUZ

TEMMUZ

Sebzeler: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivri biber, dolmalık biber, çalı fasulyesi.


Meyveler: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.


Tam zamanı: Kiraz, vişne, karpuz, kayısı, taze sarımsak, mısır, kavun.


Yakında tezgahta: Üzüm, böğürtlen, incir, taze ceviz, dut.


Zamanı geçmek üzere: Enginar, bezelye, kırmızı erik, marul.

AĞUSTOS

AĞUSTOS

Sebzeler: Kabak, bamya, domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, sivri biber, taze fasulye, mısır, kırmızı salçalık biber.


Meyveler: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.


Tam zamanı: Mürdüm eriği, üzüm, bamya, dut, iç bakla.


Yakında tezgahta: Ceviz, incir, taze fındık, mantar. 


Zamanı geçmek üzere olan: Kiraz.

EYLÜL

EYLÜL

Sebzeler: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı biber.


Meyveler: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.


Tam zamanı: Ceviz, taze fındık, bamya, mantar, biberiye.


Yakında tezgahta: Kestane, pırasa, nar, karnabahar, ayva.


Zamanı geçmek üzere: Domates, bamya, börülce, karpuz.

EKİM

EKİM

Sebzeler: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, havuç, yer elması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar.


Meyveler: Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz.


Tam zamanı: Armut, pırasa, karnabahar, nar, yer elması.


Yakında tezgahta: Elma, kereviz, ıspanak, lahana, mandalina.


Zamanı geçmek üzere: Kabak, biber, incir, patlıcan, üzüm.

KASIM

KASIM

Sebzeler: Lahana, kereviz, pırasa, yer elması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı.


Meyveler: Ceviz, kestane, üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt.


Tam zamanı: Lahana, portakal, mandalina, ayva.


Yakında tezgahta: Balkabağı.


Zamanı geçmek üzere: Fındık turpu.

ARALIK

ARALIK

Sebzeler: Balkabağı, lahana, yer elması, pırasa, Brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, karalahana.


Meyveler: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva.


Tam zamanı: Kestane, balkabağı, kivi, karalahana.


Yakında tezgahta: Pazı, pırasa, kereviz.


Zamanı geçmek üzere: Armut, roka.


Hürriyet/LEZİZ

Sıradaki haber yükleniyor...