Siyaset 'Her Türk bir komplo teorisine inanır'mış
Paylaş
'Her Türk bir komplo teorisine inanır'mış

Amerika'nın etkili gazetelerinden Wall Street Journal'da ''Komplolar ülkesi Türkiye'de her Türk bir komplo teorisine inanıyor” denildi

'Komplolar ülkesi’

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’deki darbe planı tartışmalarıyla ilgili haberinde, Türklerde ‘paranoya’nın (kuşku ve güvensizlikle belli olan bir ruh hastalığı) yaygın olduğunu ve hemen hemen her Türk’ün bir komplo teorisine inandığını yazdı.

Claire Berlinski imzalı yazıda, “Komplolar ülkesi” başlığı kullanıldı. Berlinski, Türkiye’de komplo teorilerinin yaygınlığına örnek olarak kendisinin başına gelen bir olayı aktardı.

Örnek kendisi

Claire Berlinski, geçen sonbaharda İstanbul’da kadınlara yönelik bir savunma sporları kursu açmak istediğini, ancak dövüş sanatları eğitmenlerinin bundan rahatsız olup, kendisi hakkında “çılgınca” dedikodular ürettiğini yazdı.

Claire Berlinski, yazısında “Türkiye’deki toplumsal ve siyasal yaşamda komploların ve paranoyanın oynadığı önemli rolü bilenler buna şaşırmaz” dedi.

İnanılan iki komplo teorisi

Wall Street Journal’deki makalede, “Türkiye’de neredeyse herkes AK Parti’nin dini kullanarak devletin bütün kurumlarını ele geçirmeye çalıştığını ya da esas komplocunun Derin Devlet olduğu şeklindeki iki teoriden birine inanır” denildi.

Haberin Devamı