Bilim - Teknoloji Her yer Antalya olsun!
Paylaş
Her yer Antalya olsun!

Başkan Menderes Türel piyanonun başında, Metin Şentürk söylüyor

Başkan Menderes Türel piyanonun başında, Metin Şentürk söylüyor. Antalya gezisinin ardından akşam eğleniyoruz. Malum Başkan Türel AK Partili. Bu seçimlerde de aday. Antalya bir turizm kenti.

Haberin Devamı

Eğlenmeyi ve eğlenceyi seven insanların şehri. Tiyatrolarıyla, sinemalarıyla, kültürel zenginliğiyle dikkat çekiyor... Yürüyüş yolları, güneşi ve kumsallarıyla insanı cezbediyor. Balıkçı lokantaları, meyhaneleri, Kaleiçi’ndeki tarihi yapıları dolup taşıyor...

O akşam sloganı patlatıyorum: “Her yer Antalya olsun...”

BELEDİYE VE SUR YAPI İŞBİRLİĞİ

Antalya’da beni en çok Kepez’deki kentsel dönüşüm projesi etkiledi. Sur Yapı’nın üstlendiği bu projeyi ziyaret ettiğimizde 23 kule vinç ile 2 bin personel arı gibi çalışıyordu. Kaba inşaat bitmişti.

Projenin ilk etabında 5 bin 47’si hak sahibine ait 6 bin 417 konut inşa edilmişti. 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerinde 19 bin konutun yer alacağı proje 8 milyar TL’lik yatırım değerine sahip.

Haberin Devamı

Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi, 260 bin metrekarelik yeşil alana sahip. Proje, 160 dönümlük dev parkı, büyük meydanı, müzeleri, kültür merkezi ve akıllı kent uygulamalarıyla yeni bir şehir...

Muhtar: 5 bin kişiyi ikna ettik

Başkan Türel, bu dev projeyi anlatırken, gülen gözleriyle bizlere bakan Yusuf Küçükkaya’yı da tanıttı. Küçükkaya, 10 yıldır Antalya Kepez Mahallesi’nin muhtarıydı. Bu mahallede 5 bin 47 hak sahibi bulunuyor. Başkan Türel, “Hak sahiplerinin ikna edilmesinde sorun çıkmadı. Böylece yasal engel oluşmadı.

Bunu büyük ölçüde Muhtar Yusuf Küçükkaya’ya borçluyuz” diyor. Bir mahallenin tamamının projeye ikna edilmesi büyük bir halkla ilişkiler başarısı. Bunu sağlayan muhtarı tanımak istedim.

Yemekte yan yana oturduk. 1975’te mahalleye yerleşmişti. İlk aday olduğunda 2009’daki seçimi az bir farkla kazanmış, 2014 seçimlerinde ise açık fark yapmıştı. Dönüşüm sırasında mahallenin tamamı yok olmuştu. Şimdi sadece 375 seçmen var, çoğu mahalle sınırları içindeki cezaevinde yatanlardan oluşuyor.

2009’da muhtar olduğunda mahallenin imarının olmadığını söyleyen Muhtar Yusuf, “Tamamı kaçak gecekonduydu. 2009’da Menderes Türel başlattı dönüşümü, sonrasında CHP geldi, dönüşüm kaldıysa da imar çıkarıldı. 2014’te Türel yeniden kazanınca proje canlandırıldı. Mahallenin mezbelelik hali vardı.

Haberin Devamı

Bu yüzden çoğu insan terk etmişti. Engellemek için tehditler aldım. Kanunsuzluğun merkezi olmuştu. Sonunda herkes kazançlı çıktı. İnsanları ikna etmek bana düştü.

Çok zorlandım ama sonunda yüzde 99’unu projeye inandırdım. Şimdi herkes mutlu ve evlerine kavuşmayı bekliyor” dedi. Muhtarı kutladım. El sıkışarak ve haberleşmek üzere vedalaştık.

ORAL ÇALIŞLAR