Aşk - İlişkiler Her zaman aşkın kazandığını onlar kanıtladı

Her zaman aşkın kazandığını onlar kanıtladı

Paylaş
Her zaman aşkın kazandığını onlar kanıtladı

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Aşkın her zaman ve her koşulda kazanacağını, aşıkları hiçbir gücün, hiçbir imkansızlığın engelleyemeyeceğini bir kez daha hatırlatmak istedik. 20 yıllık evli Fatma-Murat Sarılarlı çifti ile, evlilik yolunda ilk adımlarını devletin yardımıyla atan Kübra ve Umut’un öyküleri aşka inancınızı bir kez daha tazeleyecek.

Murat Sarılarlı, eşi Fatma’yı 20 yıl önce pazarda görüp aşık oldu. Murat’ın kas erimesi hastalığı vardı ve giderek ilerliyordu. Bir süre sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olacaktı. Fatma’nın ailesi bu nedenle evliliklerine karşı çıktı. Fatma geri adım atmadı ve Murat ile evlendi. İki de çocukları oldu. Fatma Sarılarlı, “20 yıl önce Tekirdağ sahilinde el ele yürüyorduk. şimdi eşim tekerlekli sandalyede ama yine el ele tutuşup yürüyoruz. Aslında engel insanın kalbinde, yüreğinde” diyor.

Haberin Devamı

Murat Sarılarlı Trakya Engelli Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı. Eşi Fatma Sarılarlı da yönetim kurulu üyesi. Murat Sarılarlı, “İnsanların bir engelinin olması onların çalışmasına, sevmesine, evlenmesine engel olmaz” diyor.

Devlet şahittir

Umut Aydın, Düzce’de, Kübra da Yalova’da devlete ait Sevgi Evleri’nde büyüdü. Bu iki kimsesiz çocuk, 4 yıl önce İstanbul’da bir yüzme müsabakasında tanışıp birbirlerine aşık oldu. Eğitimini tamamlayan Umut, Düzce’de işe yerleştirildi. Ardından da Kübra ile evlenmek istediğini Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Yıldırım’a iletti. Zeki Yıldırım töreni organize etti. Düzce Valisi Zülkif Dağlı damat babası, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de kız babası oldu. Vali kızı istedi, başkan da verdi.

Haberin Devamı

Yüzükler takıldı ve Umut ile Kübra evlilik yolunda ilk adımı attı. Damat adayı, “Valimiz, belediye başkanımız ve il müdürümüz sayesinde artık çok mutluyuz” dedi.