Bilim - Teknoloji Herkes Iron Man olabilir!
Paylaş
Herkes Iron Man olabilir!

Sabrınız varsa 2.000 dolara, yoksa 35.000 dolara siz de Iron Man olabilirsiniz! Nasıl mı?

Bir filme ya da bir oyuna, daha doğrusu herhangi bir süper kahramana ne kadar bağlısınız? Onun gibi olabilmek için neleri feda edersiniz? Eğer cevabınız "her şeyi" ise, o zaman bu Iron Man zırhına sahip olmak isteyeceğinize eminiz...

Haberin Devamı

Evet, yanlış duymadınız... Iron Man zırhı! Belki de bu zamana kadar üretilmiş en detaylı ve fantastik zırh ile karşı karşıyayız. Pekin'de bulunan Iron Man Factory isimli firma tarafından geliştirilen zırh, 2.000 dolar fiyat etiketi üzerinden, en az 5.000 kişinin kendi Mark III zırhlarına sahip olmaları için ön sipariş vermesini bekliyor. Eğer bu gerçek olursa, zırh için seri üretime geçilecek.

Tamamen enjeksiyon kaplama ile üretilen zırhın kafa parçası, sahip olduğu hareket algılayıcı sensörler sayesinde maskenin vizör kısmının otomatik olarak açılıp kapanmasına olanak tanıyor. Pil ile çalışan ışıklandırma sistemiyse zırhın olması gereken yerlerinde, tüm gücüyle parlıyor. Mark III zırhın tek sınırlaması ise, sadece 170 ile 188 cm arasındaki boya sahip insanlara hitap etmesi. Geri kalan boylar için ne yazık ki Iron Man olmak en azından şimdilik mümkün değil.

Haberin Devamı

Firmanın, ön sipariş hedefi tamamlanınca üretime geçmesinden daha kötüsü, en az sekiz ayda tamamlanabiliyor olması. Eğer bu süre size uzun geldiyse üzülmeyin; Iron Man Factory zırhın tamamını 3D yazıcı ile dört ayda da üretebiliyor. Ama bu sefer fiyat, bir anda 35.000 dolara fırlıyor.

Ürünün gördüğü ilgi şimdilik "tatmin edici" olarak açıklanıyor ama sipariş sayısı açıklanmıyor. Pek çok kişi, bu ürünün Marvel tarafından dava edilip edilmeyeceğini de merak ediyor.

Resimlerle: 15 teknolojik film ve TV kahramanı!

Kaynak: CHIP Online