Gündem Herkes Musul'da karşı saldırı beklerken DEAŞ Kerkük'e saldırdı

Herkes Musul'da karşı saldırı beklerken DEAŞ Kerkük'e saldırdı

Paylaş
Herkes Musul'da karşı saldırı beklerken DEAŞ Kerkük'e saldırdı

Büyük Musul operasyonu sonrası gözler DEAŞ'ın vereceği karşılıktaydı. Terör örgütü Musul yerine Kerkük'te eş zamanlı saldırılar düzenledi: 2'si hariç tüm militanlar öldürüldü. Kerkük'te OHAL ilan edilirken sokağa çıkma yasağı da var. Çatışmalar hala sürüyor...

DAEŞ'ın Irak'taki 'uyuyan hücreleri', Kerkük şehir merkezindeki güvenlik güçlerine ait binalara saldırdı. Kürt güvenlik güçleri, DEAŞ'lı saldırganlardan ikisi hariç hepsinin öldürürken, iki saldırganla polis arasındaki çatışmanın devam ettiği belirtildi.

Kerkük'teki bir elektirik santrali de DEAŞ'ın hedefi oldu. Saldırıda 4'ü İranlı 16 kişi öldü.

Irak'ın başkenti Bağdat'a 170 kilometre uzaklıktaki Kerkük'te, gece saatlerinde hafif silahlar, el bombaları ve RPG'lerle eş zamanlı saldırılar düzenlendi. Görgü tanıkları Kerkük'ün farklı noktalarında patlama sesi duyduklarını aktarırken, Erbil merkezli Rudaw televizyonunda yayınlanan görüntülerde de şehrin üzerinden dumanlar yükseldiği görüldü. DEAŞ'ın 'haber ajansı' Amaq, saldırıları örgütün gerçekleştirdiğini duyurdu.


2 IŞİD'Lİ SAKLANDIĞI OTELDE GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE ÇATIŞMAYA DEVAM EDİYOR


Saldırganlara müdaha etmek için kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan eden Kürt güçleri, saldırılara katılan DEAŞ militanlarından ikisi hariç hepsinin öldürüldü. Rudaw da polis merkezine saldırıdan tüm DEAŞ militanlarının öldürüldüğünü, ikisinin saklandıkları bir otelde Kürt güçleri ile çatışmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, DEAŞ saldırılarında hayatını kaybeden sivil ya da Kürt gücü olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.


DEAŞ ELEKTRİK SANTRALİNE SALDIRDI: 4'Ü İRANLI 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Öte yandan DEAŞ'ın saldırı düzenlediği yerler arasında, bir elektrik santrali de var. AP, Kerkük'ün kuzeyindeki Dibis'de bulunan elektrik santraline düzenlenen saldırıda 2'si İranlı 11 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. AFP'ye konuşan Dibis Kaymakamı Abdullah Nureddin ise "Santrale saldıran üç intihar bombacısı, 12 Iraklı yönetici ve mühendisin yanı sıra dört İranlı teknisyeni öldürdü" dedi. Nureddin, intihar bombacılarından birinin, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeden vurulduğunu, diğer ikisinin ise kendilerini havaya uçurduğunu belirtti.

Rudaw ise saldırıda santralde çalışan 10 kişinin öldüğü bilgisini paylaştı.

ZEYNELABİDİN: SALDIRIYI 'UYUYAN HÜCRELER' GERÇEKLEŞTİRDİ


IŞİD'in eş zamanlı saldırılarına ilişkin resmi açıklama Polis Karakollar Müdürü Albay Adil Zeynelabidin tarafından yapıldı. Kerkük'te DEAŞ'ın uyuyan hücrelerinin güvenlik güçlerine ait binalara gece saatlerinde ellerindeki hafif silahlarla saldırı düzenlediğini söyleyen Zeynelabidin, Kerkük Polis Genel Müdürlüğü, Polis Acil Müdahale Birimi, Kerkük Valiliği ve asayiş güçlerine ait binalara saldıran IŞİD militanlarına polis ve güvenlik güçlerince sert bir şekilde karşılık verildiğini ifade etti.



Kerkük'ün en az beş semtinde güvenlik güçlerine ait binalara saldıran DEAŞ'ın uyuyan hücreleri arasında intihar eylemcilerinin de bulunduğunu aktaran Zeynelabidin, "Polis ve diğer güvenlik güçleri, gerekli tedbirleri aldı. Kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kısa zamanda kent güvenliği tam olarak sağlanacaktır" diye konuştu.

RUDAW: DEAŞ MİLİTANLARI EVLERE VE CAMİLERE GİRDİ, SİVİLLERİ REHİN ALDI


Diğer taraftan Rudaw, DEAŞ militanlarının kentteki bir anaokulunun bahçesine ile camiler ve evlere girdiğini aktardı. Haberlerde örgüt militanlarının sivillerin rehin aldığı belirtildi.



"PKK KERKÜK'TE"

Öte yandan gazeteci Nevzat Çiçek, Twitter hesabından paylaştığı fotoğraflarla PKK'nın Kerkük'te olduğunu yazdı.

İşte o fotoğraflar...