Dünya Herkes onu Arafat sanıyor!

Herkes onu Arafat sanıyor!

Paylaş
Herkes onu Arafat sanıyor!

Ramallah'ta esnaflık yapan Semirat: Normalde işinde gücünde sıradan bir adamım ama askeri üniformayı giyip, kefiyeyi takınca Arafat'a dönüşüyorum

Filistinli Salim Semirat, eski Devlet Başkanı, efsanevi lider Yaser Arafat’a benzerliğiyle dikkati çekiyor. Batı Şeria’nın Ramallah kentinde yaşayan sebze satıcısı Semirat’ın Arafat’a benzerliği, görenleri şaşırtıyor.

Semirat, özellikle askeri üniforma giyip, kefiye taktığında Arafat’tan neredeyse ayırt edilemiyor. Fiziki görünüşünün yanı sıra sesi ve hareketlerinin de Arafat’a benzetildiği Semirat, bu nedenle ulusal etkinliklere de davet ediliyor.

'ONU BİR BABA, BİR KAHRAMAN OLARAK GÖRÜYORUZ'

Semirat, Arafat’ın Filistinlilerin gönlündeki yerinin farklı olduğunu vurgulayarak, "Ona ait bir sembol, onu hatırlatan bir anı bile ilgi görüyor. Ben de Arafat’ın vefatından sonra, birçok programa katılarak onun gibi konuşmalar yaptım. Onu hatırlattığım için büyük alkış aldım. Normalde işinde gücünde sıradan bir adamım ama askeri üniformayı giyip, kefiyeyi takınca Arafat’a dönüşüyorum" ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin Arafat’ı "Bir baba ve bir kahraman" olarak görüldüğünü anlatan Semirat, "O bir şehit, Filistin’in özgürlüğü için şehit oldu. Şimdi onun dediği gibi, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız" diye konuştu.

2004'TE HAYATINI KAYBETMİŞTİ


Eski Filistin Devlet Başkanı ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) lideri Yaser Arafat, 11 Kasım 2004’te Fransa’nın başkenti Paris’teki Percy Askeri Hastanesinde 75 yaşında vefat etmişti. Arafat, Filistin’in bağımsızlığı için verdiği mücadeleler nedeniyle halkı tarafından "Efsanevi lider" olarak anılıyor.

AA

Haberin Devamı