Spor "Heyecanımı kaybedersem o gün bu işi bırakırım"

"Heyecanımı kaybedersem o gün bu işi bırakırım"

Paylaş
"Heyecanımı kaybedersem o gün bu işi bırakırım"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek: "Bu ligde 2 maç kazanan farklı hedeflere odaklanabilir, 2 maç kaybeden tehlike hissedebilir"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kırmızı-siyahlı ekibin seri yenilgiler almadığına dikkati çekerek, "Hiçbir zaman 4 maç üst üste kaybeden bir takım olmadık, hep mücadelenin içinde olduk. Ligde 2 maç kazanan farklı hedeflere odaklanabiliyor, 2 maç kaybeden ise tehlike hissedebiliyor" dedi.

Mehmet Özdilek, Spor Toto Süper Lig’de sezonun 15. haftasında pazar günü oynanacak Medicana Sivasspor maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, "Bu haftanın en önemli maçlarından birini oynayacağız. Beşiktaş-Galatasaray derbisi kadar önemli bir müsabakaya çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Sıralamadaki yerlerinden memnun olmadıklarını dile getiren Özdilek, "Camia olarak beklentinin altındayız. Puansal olarak daha iyi olabilirdik. Bunu alabilecek kadar da oynadığımızı düşünüyorum. Şans anlarında maçları kendi lehimize kıramadık. Son dakikalarda yediğimiz goller, kayıplar yaşamamıza neden oldu. Rakibimiz de puan olarak beklentinin altında. 3 puanı kazananın nefes alacağı bir karşılaşma olacak" diye konuştu.

Sivas temsilcisi karşısında kazanmaya odaklanacaklarına vurgu yapan Özdilek, şunları söyledi: "Evimizde iyi oynuyoruz. Rize maçı haricinde içeride kaybetmedik. Kazanmamız gereken bir maç, 2-3 takımı sıralamada altımıza alabiliriz. Son dakikada yediğimiz goller psikolojik olarak baskı yaşatıyor. Lig uzun, önümüzde de çok maç var. Arka arkaya kazanmamız, önümüzü görmemiz açısından önemli. Lig enteresan, takımlar arasında çok puan farkı yok. 2 maç kazanan farklı hedeflere odaklanabilir, 2 maç kaybeden tehlike hissedebilir. Doğru yol haritası çizmek için kazanmamız gerekiyor ve kazanacağız. Maçın önemini ve ciddiyetini kavramış durumdayız."

"Takviyeye ihtiyacımız var"

Özdilek, kırmızı-siyahlı ekipte göreve başladığı 4. hafta öncesinde de kadroya takviye yapılması gerektiğini söylediğini hatırlatarak, "Bugün de söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Takviye yapmaya ihtiyaç var" diye konuştu. Sezonun ilk yarısını mevcut kadroyla tamamlamaktan başka şanslarının olmadığını belirten Özdilek, şöyle devam etti:
"Devre arasına kadar böyle gidecek. Oyuncu kadrosunu irdeliyoruz ve takviyeye ihtiyacımız var. Takip ettiğimiz ve izlediğimiz oyuncular var. Devre arasında bünyemize katmak için çalışıyoruz. En az 4 transferle takımımızı güçlendirmeliyiz. Bu ligde sezonların ikinci yarıları hep zor geçmiştir. Buna hazırlıklı olmalıyız."

"Mesleği bırakırım"

Özdilek, bir gazetecinin "teknik direktörler heyecanını neden kaybeder" sorusunu, "Bir şeyler yapamayacağını hissederse kaybeder" diyerek cevapladı. "Mesleğimle ilgili heyecanımı kaybedersem o gün bu işi bırakırım" diyen Özdilek, şunları söyledi: "Bizler heyecanımızla yaşıyoruz. Benim istememle olabilecek şeyler değil hepsi. İlk adres her zaman teknik adamdır. Bu açıdan kendimizi çok başarısız da addetmiyoruz. Daha yüksek puanda olabilirdik. Maçın bazı anlarında takım içinde liderlere ihtiyacımız var. Biz burada biraz sıkıntı yaşıyoruz."

AA

Haberin Devamı