Spor Heynckes'ten Lewandowski müjdesi!

Heynckes'ten Lewandowski müjdesi!

Paylaş
Heynckes'ten Lewandowski müjdesi!

Dev finalin ardından teknik adamlar basının karşısına çıktı. Bayern Münih'in hocası Jupp Heynckes, oyuncularına övgüler yağdırdı

Şampiyonlar Ligi Finali'nin ardından teknik adamlar basının karşısına çıktı. Bayern Münih'in hocası Jupp Heynckes, oyuncularına övgüler yağdırdı. Heynckes, Dortmund'un golcüsü Lewandowski'nin de gelecek sezon Bayern forması giyeceği sinyalini verdi.

Dortmund cephesinde ise hüzün hakimdi...

Bayern Münih Teknik Direktörü Hupp Heynckes, Devler Ligi Finali sonrası haklı bir gurur yaşıyordu. Deneyimli teknik adam, özellikle Schweinsteiger ve Lahm gibi böyle bir kupayı ilk kez kazanan oyuncuları için sevinçli olduğunu söyledi.

Maça Dortmund'un iyi başladığını ancak sonra oyundaki üstünlüğü ele aldıklarını ve kupayı hak ettiklerini vurgulayan Heynckes, "Dortmund maça çok iyi başladı. Biz ise favori olduğumuz için tedirgindik. Ancak 20. dakikadan sonra oyunu dengeledik. İkinci yarıda ise rakibimizden daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Şampiyonluğu hakettik. Bu sezon Bundesliga tarihinde görülmemiş bir istikrarla oynadık. Takımım sezon boyunca inanılmaz bir seviyede mücadele etti. Özellikle Schweinsteiger-Lahm kuşağı için seviniyorum. Hem Bayern'e hem de milli takıma çok şey veren bu oyuncular, böyle bir kupa kazanmayı haketmişti" dedi.

Heynckes, Dortmund'un golcüsü Robert Lewandowski'nin de gelecek sezon Bayern'in başarısı için mücadele edeceği yolunda beklenmedik derecede net ifadeler kullandı.

Lewandowski ile imzaların yakın olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, "Kulüp Mario Götze ile zaten sözleşme imzaladı. Lewandowski de sözleşme imzalamak için çok fazla beklemek zorunda kalmayacak. Böylece Bayern, 2 önemli oyuncuya daha kavuşmuş olacak" ifadelerini kullandı.

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp ise oyuncularının sergilediği mücadeleden memnun olduğunu belirterek, "Duyduğum gurur üzüntümü alıp götürüyor. Çok iyi bir sezonu geride bıraktık. Oyuncularım Bayern'e bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki en zor anları yaşattı. Hepsiyle tek tek gurur duyuyorum. Bir gün bu Arena'ya yeniden geri döneceğiz" diye konuştu.

Klopp, penaltı pozisyonunda sarı kartı bulunan Dante'nin oyundan atılması gerektiğini de savundu. Bununla birlikte hakemi eleştirmekten kaçınan Klopp, Lewandowski'nin Bayern'e transfer olacağı haberlerini ise esprili bir dille değerlendirdi.

Yazın yeni bir takım kurmakla uğraşacağının altını çizen genç teknik adam, "Artık oyuncularım için tatil zamanı. Ancak benim çok işim var. Çünkü yeni bir takım kurmam gerekecek. Çünkü herkes bizim oyuncularımızı istiyor. Transfer için gerekli çalışmayı yaptıktan sonra umarım ben de tatile çıkabilirim" şeklinde konuştu.

Lewandowski geçtiğimiz günlerde Dortmund ile gelecek sezonun sonunda bitecek sözleşmesini uzatmayacağını açıklamıştı. Klopp ve Heynckes'in açıklamaları, golcü oyuncunun Bayernli olmasının artık an meselesi olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı