Siyaset Hiç etik değil
Paylaş
Hiç etik değil

'Oğlunu işe aldırdı, makam aracını alkollü kullanıp kaza yaptı, afetzedeler için toplanan paraları başka işlerde kullandı...'

ADEM SAÇAN HAKKINDAKİ 5 İDDİA

Haberin Devamı

Adem Saçan hakkındaki iddialar şöyleydi:

1-Oğlu Murat Saçan’ı, başkanı olduğu ‘Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nda işe aldı.

2-Kaymakamlığa bağlı Sosyal Dayanışma Vakfı’nda çalışan B.D. isimli bir kadın ile yakın ilişkiye girdi. B.D. bu nedenle iş disiplinine aykırı davrandı.

3-Karaköy köyünde meydana gelen yangın nedeniyle afetzedeler için toplanan paraların bir kısmını hükümet konağı binasının dış cephe boyası, bilgisayar, masa alımı ve özel işlerde kullandı.

4-Gece yarısı alkollü vaziyette kullandığı resmi makam aracı ile kaza yaptı, herkesin diline düştü.

5-Kaymakamlığa ait 2 konteynırdan birini yakın arkadaşı İ.D.’ye tahsis etti.

‘DEDİKODU KARARI’

Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçan dün DHA’ya yaptığı açıklamada, Kamu Görevlileri Etik Kurulu kararına ateş püskürdü. Etik Kurulu kararında hukukun değil, dedikodu kültürünün etkili olduğunu iddia eden Adem Saçan idari yargıya başvuracağını söyledi.

Haberin Devamı

Adem Saçan şöyle konuştu: “Her şeyin hesabını veririm. Köydeki yangın için toplanan paraları vali ne dediyse oraya harcadım. Oğlumu 900 lira maaşla işe yerleştirdim. Etik Kurulu ‘Bütçe zorlanarak alınmış’ diyor. Doğru değil. 900 lira asgari ücretin biraz üstü. Zaten siyasilerle olan problemler nedeniyle 1 ay sonra işine son verildi.”

İsim vermeden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’a da sözü getiren Adem Saçan, “Eski bir bakanın oğlunun Marmara Bölgesi’nde arazi almadığı, fabrika açmadığı ilçe, belde kalmadı. Acaba bu ne kadar etik?” diye konuştu.

Zafer TOKUŞ/DHA