Gündem Hiçbir hukuki açık yoktur

Hiçbir hukuki açık yoktur

Paylaş
Hiçbir hukuki açık yoktur

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Hatay'daki tır olayına ilişkin " Türkmenlere giden bir yardım konvoyuydu. Gerekli hukuki prosedürlerin hepsi tamamlandı. Hiçbir hukuki açık yoktur" dedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NTV televizyonunda gündeme ilişkin soruları değerlendirdi.

Gazeteci Bünyamin Aygün'ün kurtarılmasına ilişkin Davutoğlu, "Dört buçuk yıl içinde beni en çok sevindiren, herhangi bir vatandaşımızı zor şartlardan kurtardıktan sonra onunla ya da ailesi ile telefonda yaptığım görüşme. Son yıllarda 160’a yakın vatandaşımızı benzer şartlardan kurtardık" dedi.

Dün Aygün ile ilk konuştuğunda daha Türkiye sınırlarına girmediğini söyleyen Davutoğlu, "Bütün kurtardığımız vatandaşlarımızda gördüğümüz vakar dolayısıyla kendisini tebrik ediyorum. Bu ülkenin bir vatandaşı olmanın gururunu ilk kurtarıldığı andan itibaren hep zikrettiler" diye konuştu.

Davutoğlu, bir taraftan Aygün'ün kurtarılış sürecini takip ederken, diğer taraftan çatışmalarda mahsur kalan vatandaşların hepsini tek tek isimleriyle takip ettiklerini bildirerek "Devletimiz artık muktedir, güçlü bir devlet" ifadesini kullandı.

Gazeteci Aygün'ün kurtarılışı sırasında çatışmaya girilip girilmediğine ilişkin soruya Davutoğlu, "Özgür Suriye Ordusu'nun yaptığı kurtarma operasyonunda çatışmaya girdiği ancak hiçbir Türk yetkilinin herhangi bir çatışmanın tarafı olmadığı" yanıtını verdi.

Hukuki açık yoktur


Davutoğlu, Hatay'daki tır olayına ilişkin de "Türkiye sanki radikal örgütlere destek oluyormuş gibi bir görüntüye sebep teşkil edecek tavırlardan herkesin kaçınması lazım. Türkmenlere giden bir yardım konvoyuydu. Bunun için gerekli hukuki prosedürlerin hepsi tamamlandı. Hiçbir hukuki açık yoktur" değerlendirmesinde bulundu.