Spor Hidayet Türkoğlu 1000'ler kulübüne giriyor

Hidayet Türkoğlu 1000'ler kulübüne giriyor

Paylaş
Hidayet Türkoğlu 1000'ler kulübüne giriyor

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Clippers'ta forma giyen Hidayet Türkoğlu, 3 maç sonra lig tarihinin "normal sezonda 1000 maça çıkan" oyuncuları arasına gireceğini söyledi.

Türkoğlu yaptığı açıklamada, 1. Avrupa Oyunları’nda ev sahibi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, buraya gelmekteki asıl amacının Türk sporculara manevi destek vermek olduğunu belirtti.

NBA’de 15 senesini tamamladığını ve kendini çok iyi hissettiğini ifade eden 36 yaşındaki Türkoğlu, "Ufak tefek sakatlıklar dışında beni sahalardan uzak tutacak bir sakatlığım olmadı. Gerçekleştirmek istediğim hedefler var. Bunları başardıktan sonra hedefim Türkiye’ye dönüp edindiğim tecrübeleri genç arkadaşlarla paylaşabilmek" diye konuştu.

Türkiye Milli Takımı’nı, 2014’ün mart ayında bırakan Türkoğlu, NBA kariyerini başarıyla noktalamak istediğini vurgulayarak, "Tam olarak bilmiyorum ancak 1000’e ulaşmak için 3 veya 5 maç eksiğim kaldı. Bunu başarırsam NBA tarihinde ilk 100 içinde olacağım. Bu benim için gerçekten önemli bir başarı olur. Hazır basketbolu noktalamaya yaklaşmışken böyle bir başarı elde etmek hem beni hem de ailemi çok gururlandırır" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’de formasını giyeceğim tek takım Fenerbahçe"

Türkiye’ye hangi tarihte döneceğinin henüz netleşmediğini ifade eden Türkoğlu, artık belli yaşa geldiğini hatırlatarak yakında dönmeyi planladığını paylaştı.

Yavaş yavaş gelecek için planlar yapması gerektiğinin farkında olduğunu söyleyen Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Herkes benim ne kadar Fenerbahçeli olduğumu biliyor. 15 yıldır Türkiye’nin her tarafından desteklenen biriyim. Hepsine ne kadar teşekkür etsem azdır. Umarım herkes beni anlayacaktır. Herkesin küçüklüğünden beri tuttuğu bir takım vardır. Eğer Türkiye’ye dönmek istersem formasını giyeceğim tek takım Fenerbahçe olur. Fakat Fenerbahçelilere de şu tarihte geleceğim diyemiyorum. Yetkililerle henüz bir görüşme yapmadım. Şimdilik ailem ve arkadaşlarımla güzel vakit geçiriyorum. Organizasyonlara katılmaya çalışıyorum. Yaz uzun, inanıyorum ki değerli yetkililerle de oturup bir çözüm bulmaya çalışacağız. Neden olmasın, olmazsa da hayat devam ediyor."

"Türkiye, olimpiyatlara gitme hakkı kazanırsa süper olur"

Türkoğlu, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda (EuroBasket 2015) İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya ve İzlanda ile B Grubu’nda yarışacak Türkiye’nin, turnuvadaki şansını da değerlendirdi.

Milli takımın zor bir gruba düştüğünü söyleyen Türkoğlu, "İnşallah iyi bir form grafiği yakalarlar. Her ne kadar dezavantajlı durumlarda olsalar da ben genç arkadaşlarıma güveniyorum. Bu sene yabancı sayısından dolayı Türk arkadaşlarımız gereken süreleri almadı. İnşallah bu onları olumsuz etkilemez ve şampiyonaya iyi hazırlanıp kendilerine yakışan performansı gösterirler. Biz de Türk halkı olarak onların her zaman destekçisi olacağız. Olimpiyatlara gitme hakkı kazanırlarsa süper olur" yorumunu yaptı.

Türkoğlu, NBA’deki Türk basketbolcu sayısının 5’e çıktığını da hatırlatan "En son gelmesine rağmen Furkan’ın (Aldemir) sezonu iyi bitirdiğini düşünüyorum. Her ne kadar adaptasyon sorunu yaşasa da sonunda kendini kabul ettirdi. Önümüzdeki yıllar ona daha faydalı olacaktır. Ersan, Enes ve Ömer yıllardır iyi performans sergiliyor, bu sene de aynı performansı sürdürdüler. İnşallah aynı performansı milli takımda da sürdürürler" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı