Spor Hiddink istifayı düşünmüyor

Hiddink istifayı düşünmüyor

Paylaş
Hiddink istifayı düşünmüyor

Hırvatistan rövanşı sonrası yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Hiddink, 8 aylık parasını düşünerek istifa etmeye yanaşmıyor

Milli Takım’da artık istenmeyen adam ilan edilen ve 15 Kasım’da oynanacak Hırvatistan maçının ardından gönderilmesi beklenen Guus Hiddink’in, istifa etmeyi düşünmediği ve Temmuz 2012’ye kadar olan ücretinin tamamının ödenmesini istediği ortaya çıktı.

Hiddink’in yakın çevresine “Neden istifa edeyim ki? Bu sözleşmeyi benimle Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski başkanı ve yönetimi yaptı. Benim elimdeki sözleşmede ‘Türkiye, finallere gidemezse istifa ederim’ diye bir madde yok.

Temmuz ayına kadar görevimin başındayım. Eğer benimle daha önce vedalaşmak istiyorlarsa, sözleşmedeki maddeler belli” dediği ve kesinlikle istifaya yanaşmadığı öğrenildi.

AYDINLAR’IN TEPESİ ATTI

Habertürk gazetesinin haberine göre Hiddink’in, kendisiyle görüşerek dostane şekilde istifa etmesi gerektiğini ima eden arabuluculara da aynı sözleri söylediği bildirildi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın ise bu pişkinlik karşısında büyük şok yaşadığı ifade edildi. Başkan Aydınlar’ın Hiddink’in bu tavrına çok kızdığı ve eski yönetimi eleştirip “Bir sözleşme yapmışlar, elimizi kolumuzu bağlamışlar” tepkisini gösterdiği kaydedildi.

5 MİLYON EURO'YU DÜŞÜNÜYOR

Hiddink’in yaptırdığı sözleşmeye göre vergisi bile Türkiye tarafından ödeniyor. Hiddink aylık 325 bin Euro, menajeri de 75 bin Euro alıyor.

Eğer Hiddink istifa etmezse, sözleşmesi Temmuz 2012’de biteceği için TFF 8 aylık ücreti (3.2 milyon Euro) ödeyecek. Sponsorların karşıladığı rakamlar, Hiddink’in diğer giderleri ve vergiler de katıldığında bilanço 5 milyon Euro’yu bulacak.

Haberin Devamı