Spor Hiddink: Mutluyuz

Hiddink: Mutluyuz

Paylaş
Hiddink: Mutluyuz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda ikinci olup play-off şansı elde etmeleriyle ilgili olarak, "Amaçlamış olduğumuz yerdeyiz, mutluyuz" dedi

Hiddink, Azerbaycan maçının ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirip soruları yanıtladı. Her şeye rağmen gelinen noktaya sevindiklerini ifade eden Hiddink, "Şu anda amaçlamış olduğumuz yerde olduğumuzdan mutluyuz. Sabırsız bir şekilde rakiplerimizi bekliyoruz, kura çekimini bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İnişli çıkışlı bir eleme grubunda, play-offlara kalana kadar geçen süreçte alınan sonuçtan tatmin olunması gerektiğini kaydeden Hiddink, "Son dönemde Türk futbolunda yaşanan olayları ve geçilen zorlu süreci biliyorsunuz. Yaşanan olayların ardından bu sonuç tatmin edici bir şekilde kompliman niteliğinde. İnişli çıkışlı bir eleme grubu süreci oldu. Sonuç oyuncular için bir kompliman niteliği taşıyor" diye konuştu.

"EN AZ 3 YA DA 4 GOL ATMAMIZ GEREKİRDİ"

Azerbaycan karşısında maça çok iyi başladıklarını, rakibe tehlikeli olmalarına imkan verecek şekilde zaman ve yer bırakmadıklarını anlatan Hiddink, mücadeleyi şöyle değerlendirdi:

"Bazı yarım şans ve şans diyebileceğimiz fırsatlar yakaladık. Takımın tipik bir davranışı ortaya çıktı. Müsait bir pozisyonda gol atılamayınca yine duygularımız devreye giriyor, duygularımız kabarıyor. Ani bir heyecanlanma devreye giriyor ve 30-40 metreden şut atmak gibi davranış içine giriyor oyuncular.

Haberin Devamı

Gol gelmese bile heyecanlanmadan oyunumuzu devam ettirirsek gol er yada geç gelecek. Heyecanlandığınız zaman da oyunun kontrolü elinizden kayıp gidiyor. Maç boyunca rakibimize hiç fırsat vermesek de Azerbaycan gibi rakiplerle oynadığınızda en az 3 ya da 4 gol atmanız gerekiyor."

"PLAY-OFF SÜRECİ ZOR OLACAK"

Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası’na kalabilmek için yapacakları play-off mücadelesi öncesinde, takımının bulunduğu durumdan daha iyi hale gelmesi gerektiğini kaydetti. Fiziksel olarak hazır oyunculara ihtiyacı olacağını belirten Hiddink şunları kaydetti:

"Play-off süreci zor olacak. Şu an bulunduğumuzdan daha iyi hale gelmeliyiz. Fiziksel manada daha hazır oyunculara ihtiyacımız olacak. Bir aylık bir süreç var. Duygularımızla ilgili söylediklerime dönmek istiyorum. Duygularımızı kontrol etmeyi öğrenmemiz lazım.

Türkiye’de duygu konusunda önemli bir hassasiyet gösteriliyor. Tabii ki futbolu oynarken duygularımız tutkularımız işin içinde olacak. Ancak yaratıcılığımızı engellemeye başladığında burada tehlike başlıyor. Türkiye futbolu gayet güzel oynayan bir ülke. Almanya karşısında kısa pas yaptık, uzun pas yaptık. Uluslararası seviyedeki bu maçta yüzde yüz gol fırsatları yakaladık ama aynı maçta da oyuncularımızın pozisyonları ne kadar kolay kaybettiğini gördük."

Haberin Devamı

"ÇOK FIRSAT, AZ GOL VAR"

Hiddink, milli takımın gol yollarında yaşadığı sıkıntıyla ilgili olarak, yakalanan pozisyonları gole çevirme anlamında ciddi bir sıkıntı yaşandığını belirterek, "Çok fırsat, az gol var" dedi. Gol yollarında bir kişiye bağımlı olmanın takımını kırılgan bir hale getirdiğini ifade eden Guus Hiddink şöyle devam etti: "Tabi ki ben doktor değilim. Hastalıktan bahsediyorsak, forvet oyuncularımıza maçtan önce iğne yapmamız gerekiyor o zaman.

Burak’ın attığı önemli goller oldu eleme süreci içinde. Attığı gollerden dolayı sevinçliyiz. Ama tabi ki tek kişiye bağımlı olmak bizi kırılgan yapıyor. Maalesef sihirli değneğimiz yok. Tabi ki bir oyuncuya bağımlı olmak bizim için sıkıntı teşkil ediyor. Aynı şekilde yakalanan pozisyonların gole çevrilmesi anlamında ciddi bir fark var. Çok fırsat, az gol var."

Haberin Devamı

"ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR"

Almanya maçından önce gerçekçi konuştuğunda karamsarlıkla suçlandığını hatırlatan Hiddink, çok çalışmaları gerektiğini, play-offlarda kendilerini zor takımların beklediğini kaydetti. Avrupa şampiyonu olabilmek için bütün özellikleri taşımak gerektiğini anlatan A Milli Takım Teknik Direktörü, "Herhalde Almanya’yı 3-0, 4-0 yeneceğiz demeliydim, herkes mutlu olacaktı.

Maç bittiğinde de galibiyeti vadettiniz denilip eleştirilecektim. O zaman ben şimdi Avrupa şampiyonu olacağız diye bağırıyorum ama bu olmayınca da tabi ki beni öldüreceksiniz. Tabi ki bu işin şaka tarafı. Çok çalışmamız gerekiyor. Play-offlarda bizi çok zor takımlar bekliyor. Deneyimli takımlar var" şeklinde konuştu.

"BELKİ DE DOĞRU YERDE YANLIŞ KİŞİYİM"

Türkiye’de son dönemde çok fazla eleştirildiği, hala burada çalışmaktan mutlu olup olmadığı sorulan Guus Hiddink, soruya şu yanıtı verdi:

"Gazeteleri okumasam da görüyorum. Gördüğüm zaman yanımda gördüğünüz su şişesinden daha büyük harflerle yazılmış başlıkları görüyorum. Bu tür yayınlara fazla saygım kalmıyor. Bunlardan tabi ki etkilenmiyorum. Gözlüklerim bu kağıtlarda (Kadro listesini göstererek) gördüklerimi okuyacak kadar yetiyor.

Haberin Devamı

Daha büyük harfleri okuyamıyorum. Sınırlı bir grup içinde gayet iyi bir çalışma yapıyorum. Uzun süredir bu işin içindeyim. Realistim ama yine de futbolla ilgili tutkularım gayet iyi. Bu bakımdan düşündüğünüz zaman, belki de doğru yerde yanlış kişiyim..."

(A.A.)