Siyaset 'Hilmi Özkök'ün tankını çaldılar'
Paylaş
'Hilmi Özkök'ün tankını çaldılar'

HEPAR Genel Başkanı, emekli Tümgeneral Pamukoğlu, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök hakkında ilginç bir iddia ortaya attı

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkük hakkında ilginç bir iddia ortaya attı.

Pamukoğlu "Özkök Kıbrıs’ta tümen komutanıyken, bir onbaşı onun tümenindeki tankı çaldı, Girne limanında feribota yükledi, son anda yakalandı" dedi.

Pamukoğlu, partisinin il başkanlığında genel seçimler konusundaki çalışmaları aktardıktan sonra ‘’Balyoz davası’’ konusundaki soruları cevapladı ve Hilmi Özkök’ü eleştirdi.

SARIKIZ VE ELDİVENİ DOĞRULADI

Pamukoğlu, "Jandarma Genel Komutanlığı binasında bir zamanlar Sarıkız ve Eldiven gibi bir takım ön çalışmalar yapıldı. O dönemde gerekli tedbirler alınmış olsaydı, Balyoz Planı ve Ergenekon oluşumu da önlenmiş olurdu" dedi.

Hilmi Özkök’ü de eleştiren Pamukoğlu ‘’’Eğer Genelkurmay makamında oturan Hilmi Özkök denilen zat, kendi sorumluluk ve yetkisini yerine getirseydi hem 'Ergenekon' hem de 'Balyoz' diye bir şey kalmayacaktı’’ dedi.

‘’TANKINI ÇALDILAR’’

Pamukoğlu, Hilmi Özkök’ün Kıbrıs’ta tümen komutanı olduğu dönemde ‘’Tank çalındığını’’ da öne sürerek şöyle devam etti: ‘’Beceremediği ortada, zamanında müdahalede edemiyor, kıvılcımı söndüremiyor.

Bunu niye yapamıyor biliyor musunuz? Yapamaz. Çünkü bu şahıs takip edemez, hakim olamaz. Çünkü bu şahıs Kıbrıs'ta da tümen komutanıyken, bunun binasının 150 metre yanında bizim bir onbaşı, o tümenin tankını, bunun tankını kaçırdı.

Magosa-Lefkoşa yoluna çıktı, oradan herkesin korkup, aşamadığı Beşparmaklar'dan tankı aşırıp, aşağıya indi. Girne Limanı'nda feribota yüklerken buldular.

Onbaşı tankın üzerinde yakalandı.. Bu olay bu kişinin tümeninde yaşandı. Başka bir yerde normalde derhal emekli edilmesi lazımdı. Bir iki subaya idari soruşturma yapıldı.''

Haberin Devamı