Hilvan Hilvan'da 'Sosyal Medya Bağımlılığı' konferansı

Hilvan'da 'Sosyal Medya Bağımlılığı' konferansı

Paylaş
Hilvan'da 'Sosyal Medya Bağımlılığı' konferansı

Hilvan'da 'Sosyal Medya Bağımlılığı' konferansı

MUSTAFA UFAK / HİLVAN (Şanlıurfa), (DHA)- ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Hilvan Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile öğrencilere sosyal medya bağımlılığı konulu konferans düzenledi.

Harran Üniversitesi Hilvan Meslek Yüksek Okulu amfi salonunda düzenlenen konferansa İlçe Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hatice Şeker Parmaksız, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Salih Köse'nin konuşmacı olarak katıldığı 'Gençlerde Sosyal Medya Kullanımı ve Sınırları' konferansında, gelişen teknolojinin insanlar üzerindeki olumsuz etkileri ve genç kesimin sosyal medyaya bağımlığı konuları ele alındı.

Program öncesi konuşan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, üniversitelerin toplumsal yaşam alanlarına büyük katkı sunduğunu belirterek, "Günümüz şartlarında üniversiteler, sadece öğrencilerin eğitim gördüğü bir mekan olmanın dışında, toplumsal olaylara eğilen ve bilgi akışı sağlayan diğer konulara da el büyük bir avantajdır. Bu sebeple; anlatılanların iyi değerlendirilmesi hepimizin yararına olacaktır" dedi.

Sosyal medya bağımlılığını, kullandığımız bir nesneyi hayatımızdan çıkaramama anlamına hissi olarak diye adlandıran konuşmacı Emniyet Müdürü Köse ise, "Sabah kalktığımız gibi yüzümüzü yıkamadan kimin ne yaptığını ve neler paylaştığını görebilmek için telefonlara sarılıyoruz. Yediğimizi, içtiğimizi hatta yaptığımız bir iyiliği bile anlık olarak sosyal medyada paylaşıyoruz. Olayı o kadar özeleştirimiz ki, telefonumuzun başkasının eline geçmesin diye parmak izimizi okutuyoruz. Ama çoğu kullanıcı, okutulan parmak izinin üçüncü tarafların verilerine kaydedildiğinin farkında bile değildir. Kullanıcının sabıkası var ise zaten parmak izinden kolayca tespit edilebilir duruma geliyor" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili sosyal medyada tehdit, küfür, şantaj ve cinsel tacizin suç olduğunu belirten Köse, "Özellikle çocukların ve genç kesimin sanal ortamda oynanan ve ciddi bağımlılık yapıp intihara kadar sürükleyen oyunlardan uzak durmamız gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı