Beden Sağlığı Hindi eti kansızlığa iyi geliyor

Hindi eti kansızlığa iyi geliyor

Paylaş
Hindi eti kansızlığa iyi geliyor

Beslenme Uzmanı İpek Ağaca, kansızlık ve kolesterol problemine karşı haftada 2 kez hindi eti tüketilmesini önerdi

Kansızlık şikayeti olan kişilerin demir mineralinden zengin beslenmesi gerekiyor. Kırmızı et, proteinden ve demir minareli açısından oldukça zengindir; haftada 2 kez tüketmek gerekir. Kırmızı etten sonra tüketimine dikkat edilmesi gereken bir diğer besin de hindi eti olmalıdır. Hindi etinin de demir minerali içeriği oldukça fazladır.

Haberin Devamı

Hindi etinin bir diğer olumlu yönü; kırmızı ete göre kolesterol seviyesinin oldukça düşük olmasıdır. Kansızlık şikayeti olan kişiler, kırmızı et tüketimini abartabiliyorlar ve bu durumun sonucunda kandaki kolesterol seviyesi yükselebiliyor diyen Beslenme Uzmanı İpek Ağaca, bu açıdan bakıldığında hindi etinin çok değerli olduğunu belirtti.

Ağaca; 'Hindi eti, çok lezzetli ve sağlıklı olmasına rağmen; düzenli hindi tüketme alışkanlığımız maalesef yok. Sağlıklı beslenme programında; kansızlığa karşı korunmak, kolesterol alımını engellemek, kaliteli protein alımına katkı sağlamak için haftanın 2 günü hindi eti tüketmeye özen göstermeliyiz' dedi.

Hindi etinin, tavuk etine göre daha fazla demir minerali içerdiğini belirten Ağaca, "Özellikle kansızlığı olan kişiler tarafından tercih sebebi olmalıdır. Hindinin göğüs eti veya but etini düdüklü tencerede, sote şeklinde wok tavada veya fırında pişirerek tüketebilirsiniz. Demir'in vücut tarafından emilimini arttırmak için; hindi etinizin yanında bol yeşil salata tüketmeye özen göstermeli." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı