Dünya Hindistan çocuk felcini yenmeyi başardı

Hindistan çocuk felcini yenmeyi başardı

Paylaş
Hindistan çocuk felcini yenmeyi başardı

Bir zamanlar çocuk felcinin en fazla görüldüğü ülkeler arasında yer alan Hindistan'da alınan önlemler sonuç verdi ve tam 3 yıldır hastalığa yakalanan kimsenin olmaması Hindistan'ı bugün itibarıyla çocuk felcinin "kökünün kazındığı" ülkeler arasına yerleştirdi

Hindistan’da alınan önlemler sonuç verdi ve tam 3 yıldır hastalığa yakalanan kimsenin olmaması Hindistan’ı bugün itibarıyla çocuk felcinin "kökünün kazındığı" ülkeler arasına yerleştirdi.

Haberin Devamı

Daha önce Güneydoğu Asya bölgesinde çocuk felcinin görüldüğü tek ülke olan Hindistan’da kayıtlara geçen en son vaka 13 Ocak 2011’deyken, uygulamaya konulan aşı programı başarıyla sonuçlandı. Küresel Çocuk Felcini Yoketme Girişimi (GPEİ) tarafından yapılan yazılı açıklamada, hastalığın ortadan kaldırılmasının üst düzey yetkililerden, aşı kampanyasını yürütenlere kadar çok sayıda kişinin başarısı olduğuna işaret edildi.

Dünya Sağlık Örgütünce (WHO) geçen yıl çocuk felcinden kurtulduğu açıklanan Hindistan’ın hastalığın "kökünün kazındığı" ülkeler arasında yer alabilmesi için, hastalıksız bir üç yılın tamamlanması gerekiyordu. -"Oğlum şanslı değildi ama..."

Doktorlar, kaydedilen başarıyla rağmen çocuk felcine karşı alınan önlemlerin sürdürülmesi gerektiğine inanırken, Hindistan halkı çok sayıda can alan hastalığın şimdilik ortadan kaybolmasından memnun.

Mumbai’ye 300 kilometre mesaideki Malegaon’da bir tekstil fabrikasında çalışan ve oğlunu çocuk felcine kurban veren Shakeel Ansari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oğlum şanslı değildi ama bu gizemli hastalığın kökünün kazınmış olması beni de sevindirdi" diye konuştu. Ansari’nin oğlu Tufail, 1997 yılında 17 yaşındayken çocuk felci yüzünden ölmüştü.

AA

Haberin Devamı