Pazar Postası 'Hindistan'da yaşayabilirim'
Paylaş
'Hindistan'da yaşayabilirim'

Çelebi Hava Servisi'nin 1958 yılında faaliyete geçmesiyle temelleri atılan Çelebi Grubu, 1995 yılında holdingleşti. Çelebi şirketleri; havacılık sektöründe yer hizmetleri, kargo ve antrepo işletmeciliği; denizcilik sektöründe liman işletmeciliği alanlarında hizmet veriyor.

Çelebi Hava Servisi A.Ş. şu anda Türkiye’nin en önemli 30 havalimanında yer hizmetleri sunuyor. Çelebi, Türk sivil havacılığının en önemli global markalarından biri, 12 bini aşkın çalışanıyla 2 kıtada 5 ülkede yer alıyor. Çelebi Hava Servisi A.Ş., bağlı ortaklıkları ve iştirakleri vasıtasıyla; Macaristan- Budapeşte, Avusturya-Viyana, Hindistan- Mumbai ve Delhi havalimanlarında yer hizmetleri faaliyeti yapıyor. Bunun yanı sıra Macaristan- Budapeşte, Almanya - Frankfurt ve Hindistan-Delhi havalimanlarında kargo ve antrepo hizmetleri veriyor. Çelebi Holding’in İcra Kurulu Başkanı Canan Çelebioğlu, “Çelebi Holding her yıl başka ülkelerde yeni istasyonlar açarak büyümeye devam edecek” diyor...

Haberin Devamı

Hazırlayan: Çağrı Bilgin

Sabahları güne erken başlamayı seviyorum. En geç 07.30’da kalkarım. İlk önce bir bardak su içerim. Ardından mutlaka sabah yürüyüşümü yaparım. 1 saat kadar açık havada yürümeyi seviyorum.

Bisiklete biniyorum

Spor olarak yürüyüş dışında yüzüyorum da... Haftanın birkaç günü en az bir saat yüzmeye gayret ediyorum. Havalar güzel olduğu zaman bisiklete binmeyi de seviyorum.

İstanbul en güzel!

İstanbul çok güzel bir şehir. Günlük yaşam koşulları giderek zorlaşsa da dünyanın en güzel şehri. Türkiye dışında Hindistan’da yaşamak isterdim. Hindistan’ı çok seviyorum. Londra, Barselona, Cape Town’u da beğendiğim şehirler arasında saymak isterim.

Doğu ülkelerine yöneliyorum

Çok yoğun bir iş hayatım var, işim gereği Hindistan gibi uzak ülkelere çok sık gidiyorum. Fakat tatil çok önemli, her zaman fırsat yaratmaya çalışıyorum. Yılda 1 hafta kayak tatiline mutlaka giderim. 1 hafta da tekneyle mavi tur yapmayı seviyorum. Doğu’ya doğru değişik ülkelere gitmek tercihim.

Haberin Devamı

Hint mutfağı gibisi yok

Yemek yapmaya hiç fırsatım olmuyor, bu nedenle yemek yapıyorum diyemem. Acılı ve çiğ yemekleri tercih etmem. Yeni lezzetler tatmayı, denemeyi severim. Türk yemekleri dışında İtalyan ve Hint mutfağını çok beğeniyorum. Özellikle Hindistan’da yemekler şahane. Balık, tavuk ve sebze hiçbir yerde o kadar lezzetli yapılmıyor. Sarmısaklı Naan (lavaş) yemek için bile gidilir.

Queen ve Dire Straits favorim

Müzik dinlemeyi ve fırsat buldukça konserlere gitmeyi seviyorum. Sezen Aksu konserlerini takip ederim. Klasik ve caz müzik dinlemeyi severim. Bunun dışında; Dire Straits, Freddie Mercury (Queen), Madonna’yı beğenerek dinlerim.

Coen kardeşleri beğeniyorum

Sinemayı çok seviyorum. Ayda bir mutlaka gitmeye özen gösteriyorum. Sinemada beğendiğim oyuncu ve yönetmenlerden bir çırpıda aklıma gelenler; Anthony Hopkins, Brad Pitt, Meryl Streep, Nicole Kidman, Coen kardeşler, Woody Allen, Ferzan Özpetek, Çağan Irmak...

Spor ve rahat giyinirim

Alışverişe çıktığım zamanlar oluyor, fakat belirli markalara karşı bağımlılığım yok. Beğendiğim giysi ya da ayakkabıyı alırım. Kaliteli olması tabii ki önemli. Spor ve rahat giyinmeyi tercih ediyorum.

Haberin Devamı

Livaneli’nin kitapLarı başarılı

Hayatımda her zaman kitabın yeri oldu. Fırsat buldukça kitap okuyorum. Severek takip ettiğim yazarlar var. Son dönemde Yılmaz Özdil, Ahmet Ümit ve Zülfü Livaneli’yi beğenerek okuyorum. Mesela Livaneli’nin son kitabı ‘Kardeşimin Hikayesi’ çok etkileyici.

Marka tercihim yok

Takı ve saat kullanmayı seviyorum fakat bunda da bir marka tercihim yok. Spor ve rahat giyinmeyi sevdiğim için yine aynı şekilde spor tasarımları kullanmaya özen gösteriyorum. Yakışması ve bana kendimi iyi hissettirmesi önemli.

Cam heykeller biriktiriyorum

Küçük cam heykeller biriktirmeyi seviyorum. Gittiğim farklı ülke ve şehirlerde gözüme çarparsa bu tip küçük cam heykeller mutlaka alırım. Çok sayıda küçük cam heykelim oldu diyebilirim.

Mini Cooper kullanıyorum

İstanbul’da otomobil kullanmak her ne kadar zor olsa da, yine de kullanmayı seviyorum. Şu anda Mini Cooper’ım var. Sanırım otomobilde de tercihim spor modellerden yana.

Haberin Devamı

(06.04.2014 tarihli Posta karnaval'dan alınmıştır.)