Türkiye (Son Dakika) Hırsız komşunun akılalmaz planı karakolda bitti

Hırsız komşunun akılalmaz planı karakolda bitti

Paylaş
Hırsız komşunun akılalmaz planı karakolda bitti

Temizliğe yardıma gittiği komşusunun altın bileziklerini çaldı, anlaşılınca sahte hocayla yerine sahtelerini koydurdu

Karaman’da 28 yaşındaki P.S., temizliğine yardım etme bahanesiyle gittiği komşusu 59 yaşındaki Zeliha Kozan’ın evinden, 3 bilezik çaldığı ve anlaşılınca da ‘Üç harfliler çalmıştır’ diyerek eve getirdiği sahte hoca aracılığıyla yerlerine sahtelerini koydurduğu iddiasıyla göz altına alındı.

Haberin Devamı

Olay, Mehmet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre P.S. temizliğe yardım etme bahanesiyle aynı binada oturan üst kat komşusu Zeliha Kozan’ın evine gitti. Evi temizlemeye başlayan P.S. yatak odasında bulunan 3 altın burma bileziği alarak komşusunun evinden ayrıldı. Kısa süre sonra bileziklerinin yerinde olmadığını fark eden Zeliha Kozan, alıp almadığını sormak için eve temizliğe gelen komşusu P.S.’nin evine gitti.

SAHTE HOCA GETİRTTİ

Bilezikleri almadığını ifade eden P.S., "Bu işte bir yanlışlık var. Daha önce bir yakınımın da bilezikleri üç harfliler tarafından çalınmıştı. Bunun için bir hoca tanıyorum. Onu getirelim dua ettirelim. Bilezikler ortaya çıkar" diyerek komşusunu ikna etti. Daha önceden tanıdığı 45 yaşındaki R.E.’yi sahte hoca olarak komşusunun evine getirdi. Dua ederek kaybolan bilezikleri geri getireceğini söyleyen R.E. yatak odasına girerek sahte 3 bileziği yatak odasındaki komedinin çekmecesine koydu. Kısa süre sonra yatak odasından çıkarak ev sahibi Zeliha Kozan’a iki gün boyunca çekmeceyi hiç açmamasını ve bileziklerin çekmeceye geri geleceğini söyleyen R.E. evden ayrıldı.

Haberin Devamı

İMİTASYON ÇIKTI

İki gün sonra bileziklerin bulunduğu çekmeceyi açan Zeliha Kozan çalınan bileziklerinin orada olduğunu görünce rahat bir nefes aldı. Bileziklerin tekrar çalınacağı endişesi ile bozdurarak parasını bankaya koymaya karar veren Kozan, kuyumcuya gitti. Bileziklerin sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine Kozan, polise şikayette bulundu. Harekete geçen polis bilezikleri çalan P.S. ve sahte hoca R.E.’yi gözaltına aldı. Sahte hoca R.E. polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, bilezikleri sattığı ve parasını harcadığı belirlenen P.S., sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.