Yaşam Hırsızlar bu köye giremiyor

Hırsızlar bu köye giremiyor

Paylaş
Hırsızlar bu köye giremiyor

Karabük'e bağlı Bulak köyü sakinlerinin, köyün giriş ve çıkışları ile sokaklarına güvenlik kamerası yerleştirmesi, köydeki hırsızlık olaylarının son bulmasını sağladı

Merkeze bağlı ve içinde tarihi evlerin bulunduğu 400 haneli Bulak köyü sakinleri, çevre köylerde ve bağ evlerinde sık sık meydana gelen hırsızlık olaylarını öğrenince çareyi güvenlik kameralarında buldu.

Haberin Devamı

Köylüler, köyün giriş ve çıkışları ile sokaklara 10 güvenlik kamerası yerleştirerek muhtarlıktan izlemeye başladı. Köy muhtarı Emin Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı tedbir amaçlı köyün farklı yerlerine güvenlik kameraları yerleştirdiklerini söyledi. Muhtarlık odasından 24 saat köyü izlediklerini anlatan Güner, "Kamera sistemini kurduktan sonra herhangi bir hırsızlık vakası ile karşılaşmadık. Caydırıcı olmasını amaçladık. Sanırım hırsızlık olayının meydana gelmemesi başardığımızı gösteriyor. Kameraları köyün bütçesinden karşıladık. Köyümüzde yaşayanlar bunu çok olumlu karşıladılar. Her yerde örnek gösteriliyor. Kameralar gece görüş özelliğine sahip. Sistem sayesinde köyün giriş çıkışlarını 24 saat kayıt altında tutuyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayrıca kameralar sayesinde internet üzerinden gurbette yaşayan köylülerinde köylerini canlı olarak izleme şansına sahip olduğunu vurgulayan Güner, "Bu sistem ile gurbette olanlar köyü internet aracılığı ile izleyebiliyor. Biz telefon ile konuşurken onlar bizi görüyor. Burada kullandığımız şifre var. Onunla internet üzerinden izleme yapılabiliyor" dedi.

AA