Spor Hırvatistan'dan gözdağı

Hırvatistan'dan gözdağı

Paylaş
Hırvatistan'dan gözdağı

Avrupa Şampiyonası'nın dişli ekiplerinden İrlanda'yı rahat geçen Hırvatistan, sergilediği futbolla grubun favori ekipleri İspanya ve İtalya'ya adeta gözdağı verdi

Avrupa Şampiyonası C Grubu'da İrlanda ile karşılaşan Hırvatistan, rakibini 3-1 mağlup ederek ilk maçlar sonunda grupta liderliğe oturdu.

Polonya'nın Miejski Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya çok iyi başlayan Hırvatistan, henüz 3. dakikada formda golcüsü Mandzukic ile 1-0 öne geçti. Oyunu sürekli kontrol eden ve rakibi karşısında pozisyonlar bulan Slaven Bilic'in öğrencileri, 19. dakikada kalesinde beklemediği bir gol gördü.

Duran top organizasyonunda arka direğe kesilen ortayı iyi takip eden St Ledger, kafa vuruşu ile İrlanda'yı maça ortak eden golü ağlara bıraktı. Bu dakikadan sonra rakip kaleye baskısını arttıran Hırvatistan, 43. dakikada Jelavic ile bir kez daha öne geçti. İlk yarı 2-1 Hırvatistan'ın üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıya da golle başlayan Hırvatistan 48. dakikada Mandzukic ile farkı ikiye çıkarttı. Kalan dakikalarda oyunun tek hakimi olan Kırmızı-Beyazlı ekip, girdiği birçok gol fırsatından yararlanamazken, rakibine ise neredeyse hiç pozisyon vermedi.

Oynadığı futbolla Prosinecki, Suker ve Boban'ın forma giydiği 'Altın Jenarasyon'a dönüş sinyalleri veren Hırvatistan, grubun iki favorisi İtalya ve İspanya'ya da adeta gözdağı verdi.

Haberin Devamı