Hisarcık Hisarcık'ta bir haftada 4 yağmur duası yapıldı

Hisarcık'ta bir haftada 4 yağmur duası yapıldı

Paylaş
Hisarcık'ta bir haftada 4 yağmur duası yapıldı

Hisarcık'ta bir haftada 4 yağmur duası yapıldı

Mustafa AKÇAY/HİSARCIK(Kütahya),(DHA)- KÜTAHYA'nın Hisarcık ilçesinde Kaymakamlık, belediye ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile bir haftada 4 kez yağmur duası yapıldı.
Belediye Hizmet Binası önünde dördüncüsü yapılan yağmur duasına Kaymakam Buğra Karadağ, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, AK Parti İlçe Başkanı Ali Var, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
Yağmur duası öncesi konuşan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, ilçede kurak geçen yazdan sonra Ekim ve Kasım aylarında beklenen yağmurun yağmadığını belirterek, " Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda Kaymakamlık ile Belediyemizin öncülüğünde ve İlçe Müftülüğümüzle işbirliği içerisinde hafta içi 3 gün yaptığımız yağmur duamızın dördüncüsünü bugün hep beraber yapıyoruz. Allah dualarımızı kabul etsin" dedi.
Din görevlileri tarafından okunan duaların ardından İlçe Müftüsü Mustafa Arda, "Biliyorsunuz ülkemiz bir kuraklık geçiriyor. Özellikle bölgemizde kuraklık daha da yaygın. Cenab-ı Hakkın rahmetine, merhametine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Yağmur duası yapılması konusunda Müftülüğümüze ve Belediyemize talep ve ricalar geliyordu. Belediye Başkanımızla görüşerek hafta içi 4 gün yağmur duası programı düzenledik. Son gün burada yapılan programa katılım da çok güzel" diye konuştu.
Daha sonra İzmir Karşıyaka emekli Müftüsü Cahit Erhun tarafından yağmur duası yapıldı. Yağmur duasının ardından belediye tarafından halka pilav ve ayran ikram edildi.

Haberin Devamı