Merkez Hobi bahçeleri ile kendilerine sosyal bir yaşam alanı oluşturdular

Hobi bahçeleri ile kendilerine sosyal bir yaşam alanı oluşturdular

Paylaş
Hobi bahçeleri ile kendilerine sosyal bir yaşam alanı oluşturdular

Hobi bahçeleri ile kendilerine sosyal bir yaşam alanı oluşturdular

MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hobi Bahçeleri sosyal mekanlar olmaya devam ediyor.
5'inci etap Hobi Bahçesi sakinleri kendilerine kent merkezinde toprakla buluşma imkanı sağlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı teşekkür etmek amacıyla davet etti. Mini bir Halk Gününe dönüşen buluşmada Hobi Bahçesi sayesinde kentin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşarak kendisine yeni bir dünya kurduğunu ifade eden hobi bahçesi sakini Asiye Erdener, yetiştirdiği sebzelerden oluşan yiyeceklerden Başkan Tarhan'a ikram etti.
HAYAL BİLE EDEMEZDİK GERÇEK OLDU. ÇÖL ORTASINDA BİR VAHA GİBİö
Hobi Bahçesi ile hayal bile edemedikleri bir ortama kavuştuklarını ifade eden Erdener, "Hobi Bahçesi sayesinde domatesimi, biberimi kendim üretiyor, misafirlerimi ağırlayabiliyorum. Minik bir toprak parçasının bu kadar işlevsel olabileceği ve hayal bile edemezdim. Burada yeniden doğmuş gibiyim. Yüksek binalar içerisinde yeşil bir dünya olan Hobi Bahçem çöl ortasında bir vaha gibi. Başkanımıza bize böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ederim" dedi.
ŞEHRİN KARMAŞASINDAN VE STRESİNDEN UZAKLAŞMAK İÇİN ÖZEL BİR ALAN
Kentte hobi bahçesi anlayışının çok yeni olduğunu, buna karşın yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Tarhan, "Biz insanımızı daha çok şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaştırarak toprakla uğraşmalarını istiyoruz. Önceliği hasta ve ileri yaşta olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Buradaki amacımız domates, biber, patlıcan, salatalık ve fasulye gibi birçok ürünü yetiştirme fırsatı bulan vatandaşlarımızın doğa ile iç içe bir yaşam sürdürmesidir. Burası çok huzurlu bir yer. İnsanlar bitkilerle uğraşmanın yanı sıra kendi yetiştirdiği ürünleri de tüketme fırsatı buluyor. Stres ve şehrin gürültüsünden uzakta adeta toprakla bütünleşiyor. Proje, yoğun ilgi görüp, talep de artınca yeni hobi bahçeleri oluşturmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
'VATANDAŞLARIMIZ ÜRETİYOR, SOSYAL BİR YAŞAMA KAVUŞUYOR'
Hobi bahçelerinin kendi arasında farklı bir anlayışı olduğunu da belirten Başkan Tarhan, "Yaptığımız bahçelerde, vatandaşlarımız bir aile gibi oldular. Kendi aralarında hobi bahçesi komşulukları kurdular. Birbirleriyle dayanışma içerisindeler ve hatta kısır günleri gibi çeşitli etkinlikler yapıp bizleri de davet ediyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor. İnsanlar kendi balkonlarında ve bahçelerinde toprakla uğraşmayı çok seviyorlar. Bunu göz önünde bulundurduk. Çok fazla toprağa uzak kalmadığımızı düşünsek de aslında farkına varmadan topraktan uzaklaşıyoruz. Hobi bahçesi projesi de aslında çok önemli bir proje. Vatandaşlarımız burada toprakla buluşuyor. Biz kendilerine elektrik, su başta olmak üzere her türlü imkânı ücretsiz sağlıyoruz. İnsanlarımız mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı