Dünya Hollanda’da polis köpeğinin yaraladığı Türk konuştu

Hollanda’da polis köpeğinin yaraladığı Türk konuştu

Paylaş
Hollanda’da polis köpeğinin yaraladığı Türk konuştu

Hollanda polisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya destek için toplanan vatandaşları dağıtmakta kullandığı polis köpeğinin ısırdığı Hüseyin Kurt’u vatandaşlar yalnız bırakmadı

Hollanda polisi, dün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya destek için Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde toplanan Türk vatandaşlarına karşı sert müdahalede bulunmuştu. Türk vatandaşlarının dağılmaması üzerine, polis köpeği kullanılmış ve bu esnada Hüseyin Kurt isimli bir vatandaş da yaralanmıştı. Polis köpeğinin ısırması sonucu yaralanan Kurt’u vatandaşlar da yalnız bırakmadı.


SABAH TABURCU OLDUK


Kurt, dün akşam ailesiyle bakanın yanında olmak için Rotterdam Başkonsolosluğu önünde bulunduğunu dile getirerek, “Akşamımız çok güzel geçiyordu. Hollanda polis güçlerini bize saldırıncaya kadar. Ağabeyimle ben en öndeydik. polisler bize coplarla saldırmaya başladı ve atlarla üzerime yürümeye başladı. Boynumda cop darbesi yedikten sonra yere düştüm. O anda Hollandalı bir polis köpeğe tut dedi. Ben yerdeyken ayağımdan beni kaptı. O sırada etraftaki arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştı ama polisler yaklaştırmadı.

Sağlık görevlileri geldi. Polis ‘götüreceğiz’ dedi. ilk ağabeyime vurdular. İlk darbede ağabeyimi bayılttılar. İkimiz yan yana 15 dakika yattık. bir sağlık personeli ‘bunların durumu ağır, Hastaneye götüreceğiz dediler. Bizi Erasmus Hastanesine götürdüler, gerekli müdahaleyi yaptılar. Sabah 06.00’da taburcu olduk. Başkonsolosumuz aradı. Biz nasıl vatani görev yaptıysak o da bize sahip çıktı” ifadelerini kullandı.

(İHA)

NE OLMUŞTU?


Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemişti.

Dışişleri Bakanlığı da halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmemesini istemişti.

Ayrıca Hollanda polisi, Türk vatandaşlarına müdahale etmişti. Rotterdam'da Başkonsolosluğa geçmesine müsaade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alınmıştı. Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, vinçli çekici getirip aracı zorla çekme girişiminde bulunmuştu. Aracın kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla polis eskortuyla Almanya'ya götürülmüştü.


Hollanda'da Türklere sert müdahale

Haberin Devamı