Gündem Hollanda'da Türklere sert müdahale

Hollanda'da Türklere sert müdahale

Paylaş
Hollanda'da Türklere sert müdahale

Hollanda polisi, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşlarına sert müdahalede bulundu. Vatandaşlardan bazıları polis köpeklerinin saldırısına uğradı. Gazeteci Erhan Çelik de köpeğin ısırdığı kişiyi kurtarmaya çalışırken tartaklandı

Hollanda hükümetinin engellemelerine karşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya'ya destek vermek için bölgede bulunan Türk vatandaşlarının üzerine TOMA araçlarıyla tazyikli su sıkılan müdahalede, çok sayıda polis köpeği kullanıldı.



Vatandaşlardan bazıları polis köpeklerinin saldırısına uğrarken, arbede sırasında bazı vatandaşlar aldıkları darbeyle yere düştü.



GAZETECİ ERHAN ÇELİK DE SALDIRIYA UĞRADI


Hollanda polisi tarafından yerdeki bir kişiye yapılan köpekle saldırı karşısında gazeteci Erhan Çelik müdahale etmek istedi. Ancak Çelik polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Çelik'in itildiği ve zorla uzaklaştırıldığı o anlar kameralara yansıdı.



Gazeteci Erhan Çelik bu skandal görüntüleri "O çocuğu bize vermediler... Köpeğin ısırığıyla alıp, polis karakoluna götürdüler... Çok ağladı, acısını ağzına teptiler." sözleriyle paylaştı.