Gündem Hollanda krizinde Yunanistan'dan Türkiye'ye sürpriz destek

Hollanda krizinde Yunanistan'dan Türkiye'ye sürpriz destek

Paylaş
Hollanda krizinde Yunanistan'dan Türkiye'ye sürpriz destek

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krize Yunanistan'dan sürpriz destek geldi

Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan vekili Yorgos Katrougalos, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ziyaretlerine engellemesine ilişkin, "Ben diğer ülkelerin iç siyasi kararlarını yargılayamam ancak Avrupa'da kural, bu tür toplantıların gerçekleşmesidir." dedi.

Katrougalos, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye ile her zaman dostane ilişkiler kurmaya çalıştıklarını belirtti.

"ENGELLEMEK İÇİN HERHANGİ BİR SEBEP YOK"


Türk yetkililerin Yunanistan'da benzer seçim toplantıları yapma ihtimaline ilişkin Katrougalos, "Türk yetkililer, seçim dönemlerinde daha önce Trakya'ya ziyaretlerde bulundu. Onların, bu iletişimini engellemek için herhangi bir sebep yok. Avrupa'da ilişkilerimizde sorunlara sebep olabilecek gerginliklerin körüklenmemesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Katrougalos, seçim öncesi atmosferin, devletler arası ilişkileri bozmaması gerektiğine işaret ederek, "Ben diğer ülkelerin iç siyasi kararlarını yargılayamam ancak Avrupa'da kural, bu tür toplantıların gerçekleşmesidir. Burada tek sorun kamu güvenliğidir." diye konuştu.

KARDAK KRİZİ YAŞANMIŞTI AMA...


Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler geçtiğimiz aylarda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Kardak kayalıklarını ziyareti nedeniyle gerilmişti. İki ülke Kardak kriziyle ilgili sert açıklamalar yapmıştı. Yakın bir zaman önce yaşanan bu krizin ardından Yunanistan'tan Türkiye'ye sürpriz şekilde destek geldi.