Gündem Hollandalı gazeteci Geerdink bir kez daha gözaltına alındı

Hollandalı gazeteci Geerdink bir kez daha gözaltına alındı

Paylaş
Hollandalı gazeteci Geerdink bir kez daha gözaltına alındı

2006'dan beri Türkiye'de çalışan ve 2012'den bu yana da Diyarbakır'da bulunan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink dün gece yarısından sonra bir kez daha gözaltına alındı

Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'in dün gece saat 02.00 sıralarında Diyarbakır'da HDP'nin parti programını takip ettiği sırada gözaltına alındığı belirtildi. Haberi Hollanda'nın resmi haber ajansı ANP duyurdu. Gazeteci Geerdink, Ocak 2015'te de Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in Türkiye temasları sırasında gözaltına alınmış, "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Geerdink daha sonra beraat etmişti.

Haberin Devamı

Hollanda Gazeteciler Genel Sekreteri (NVJ) Thomas Bruning ANP'ye yaptığı açıklamada, "Frederike Geerdink gibi görevi sırf gazetecilik olan yabancı kökenli gazetecilerin tutuklanması kabul edilemez. Bu durum şimdi Türk medyası için endişe vericidir. Basın özgürlüğünün önemi Türkiye gibi ülkelerde kabul görünmüyor. Türkiye hükümeti, gazetecilerin çalışmalarına yoğun bir şekilde karışıyor. Yani yabancı kökenli gazetecilerin cesur bir şekilde çalışmalarını sürdürmeleri engelleniyor. Daha doğrusu bu gazetecilerin işlerini yapmaları artık suç oluyor. Bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.

ANP Ajansı, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliğinin Frederike Geerdink'in tutuklanması ile ilgili konuyu yakından takip ettiğini bildirdi. Haberde, Geerdink'in Ocak 2015'te Türkiye'yi ziyaret eden Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in temasları sırasında da gözaltına alındığı hatırlatıldı. Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders bu tutuklamayı sert bir dille eleştirmiş, "terör örgütü propagandası yapmak"la suçlanan Geerdink ise nisan ayındaki duruşmada beraat etmişti.

Haberin Devamı