Bilim - Teknoloji Home neden sınıfta kaldı?
Paylaş
Home neden sınıfta kaldı?

Facebook Home'un inanılmaz derecede kötü eleştiriler almasının altında yatan gerçek sebep ne?

Facebook'un geçtiğimiz haftalarda kullanıma sunduğu Home uygulaması, yüklendiği Android telefonun kimi özelliklerini kullanılamaz kıldığı için eleştirilmişti. İlk anda çok fazla olumsuz eleştiri alan Home, yüklendiği telefonu merkezinde Facebook olacak şekilde yeniden biçimlendiriyor. TechCrunch sitesi, kullanıcılardan olumsuz eleştiriler alan uygulamanın başarısızlığının ardındaki nedenin, geliştirici ekibin Android işletim sistemini tanımıyor olmasına bağlıyor.

Haberin Devamı

Android işletim sisteminin temel özellikleri arasında yer alan widget ve uygulamaları kullanılmaz hale getiren Home'un başarısızlığının nedeninin, geliştirici ekip üyelerinin Android'i bu kadar kapsamlı bir uygulama geliştirecek kadar tanımıyor olmaları olduğu iddia ediliyor. Çünkü Android'i tam olarak kavrayamamış olan ekip üyeleri iPhone kullanıyor!

Home ile ilgili diğer duyumlar Facebook düşkünlerini sevindirecek cinsten. Gelen eleştiriler doğrultusunda güncellenen uygulama artık Android'e çok daha az müdahale edecek. İşletim sisteminin temel özelliklerinin çalışmasını engellemeyecek olan uygulamanın yeni sürümünün önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması bekleniyor.

Resimlerle: Facebook, Home ile Android'in içine işliyor!

Haberin Devamı

Kaynak: CHIP Online