Yaşam Honda'nın Hayalet Kasabasından Görseller!

Honda'nın Hayalet Kasabasından Görseller!

Paylaş
Honda'nın Hayalet Kasabasından Görseller!

Sürücüsüz otomobil araç sektöründe çok ciddi hamleler yapan Honda; gereken testleri rahatça yapabilmek için, yayaların bulunmadığı bir “hayalet kasaba” oluşturdu.

Toyota’dan sonra Japonya’nın en büyük otomobil üreticisi konumunda bulunan ve dünya pazarında da çok ciddi bir pazar payı bulunan Honda, otonom araçlar sektöründe de iddialı. Öyle ki Honda (Amerika’da üst sınıf otomobillerde kullandığı isimle Acura), San Francisco’nun kenar mahallesi Concord’da, testleri için özel bir alan yarattı.

Haberin Devamı

Concord’da her ne kadar yayalar olmasa da; her çeşit sincap, tavşan hatta vahşi hindiler yer alıyor. Bunun anlamı da; insan bazında test yapılmasa da, karşılaşılan hayvanlara karşı gereken önlemlerin alınabileceği ve bu önlemlerin, bazı teknik düzeltmelerle insanlara uyarlanabileceği…

Eskiden Amerikan Donanması’na ait alan Honda tarafından GoMentum Station ismiyle yeniden şekillendirilmiş. Otomobil geliştiricisi, saha denemeleri için yaklaşık 30 kilometrekarelik boş bir alana sahip.

Elbette Honda, vahşi hayvanlar ile yetinmiyor. GoMentum Station’da; aniden ortaya çıkan sanal insan figürleri, kasisler, trafik lambaları ve işaretleri gibi işaret ve işaretçiler de mevcut.

Japon otomobil devi; sürücüsüz araçlarının saatte 130 kilometreye ulaşmasına da izin veriyor.

Haberin Devamı

Her şeye karşın Büyük H, sürücüsüz otomobil dünyasında öncü sayılmaz. Google ve işbirliği yaptığı üreticiler, otonom araçları trafiğin yoğun olduğu Londra ve Şangay’da test ediyor. Tesla, Amerika Birleşik Devletlerinde kayda değer çalışmalar yürütüyor.

Lakin Japon otomobil devine göre, sıradan sürüş aynı zamanda en güvenli sürüş anlamına geliyor. Bu nedenle sınırlar zorlanmıyor.

Karşınızda Japon devi GoMentum Station’da kullandığı araçlar, sokaklar ve bunlara ait görselleri sunuyoruz.

Surface Phone’un Yeni Görüntüsü Sızdırıldı