Gündem Hopa davası ertelendi

Hopa davası ertelendi

Paylaş
Hopa davası ertelendi

2011 Türkiye genel seçimleri öncesi, Erdoğan'ın Hopa'ya gelişini protesto ettikleri için haklarında dava açılan 60 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın 9'uncu duruşması ertelendi. Çıkan olaylarda polisin sert müdahalesi sebebiyle emekli Öğretmen Metin Lokumcu yaşamını yitirmişti

Hopa 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 9’uncu duruşmaya tutuksuz yargılanan protesto gösterisine katılan 60 sanıktan 5’i katıldı.

Haberin Devamı

Bazı yazıların cevabının beklenmesi, davanın hazırlık aşamasında bilgilerine başvurulan iki polisin görev yerlerinin belirlenmesi kararlaştırılan dava sadece 5 dakika sürdü. Dava 17 Şubat 2015’e ertelendi.

YARGILANANLAR ASLINDA MAĞDUR

Adliye önünde açıklama yapan Halkevleri Hopa Şube Başkanı Kamil Ustabaş, duruşmanın bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirterek yargılananların aslında mağdur olduğunu ifade etti.

Ustabaş, “Böyle olduğu için mahkeme uzatılıyor. O gün gazla öldürülen Metin Lokumcu ile ilgili soruşturmada herhangi bir adım atılmadı. Soruşturmada bir ilerleme yok. O soruşturmada ilerlemenin önünü kesmek amacıyla bu mahkeme süreçlerini uzatıyorlar. Mahkemenin bitirilerek beraat etmemiz gerekiyor. O gün mağdur olan Hopa halkıdır. Hopa halkına ve sanıklara şiddet uygulandı. Polisi ve özel harekatıyla Hopa’yı işgal etmeye çalışan AKP bize saldırdı. Bu sırada Metin Lokumcu öldürüldü. Biz bu davanın bitirilip Metin Hoca’yı öldürenlerin yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

POLİSİN SERT MÜDAHALESİ: 1 ÖLÜ

Artvin 2011 genel seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa'ya gelişini protesto etmek isteyen halka yönelik sert polis müdahalesi, ilçeyi savaş alanına çevirirken bir kişinin de yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

Olaylarda polisin sıktığı biber gazı sebebiyle emekli Öğretmen Metin Lokumcu yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.