Gündem Hopa olaylarında tutuklu kalmadı

Hopa olaylarında tutuklu kalmadı

Paylaş
Hopa olaylarında tutuklu kalmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimler öncesi Artvin'in Hopa İlçesi'ni ziyareti sırasında çıkan olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan 7 kişi daha tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Böylece Hopa olaylarında tutuklu yargılanan sanık kalmadı. Başbakan Erdoğan’ın 31 Mayıs 2011’deki Hopa mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda emekli öğretmen Metin Lokumcu kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş, taş atılması sonucu AK Parti seçim otobüsünden düşen koruma polisi Servet Erkan da ağır yaralanmıştı. Olayların ardından açılan soruşturmada gözaltına alınan 70 kişiden 16’sı tutuklandı.

Haklarında ’2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’, ’kamu malına zarar verme’ ve ’görevli memura mukavemet’ suçlamasıyla dava açılan sanıklardan 9’u daha önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Hopa Asliye Ceza Mahkemesi, bugün de Arhavi Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan Ali Aksu, Taylan Kaya, Görgü Demirpençe, Müslüm Karabulut, Güven Poshoroğlu, Ferdi Şabanoğlu ve Önder Öner’in tutukluluk durumlarını inceleyerek tahliye edilmelerine karar verdi. Böylece Hopa olaylarıyla ilgili tutuklu olarak yargılanan sanık kalmadı.

Muhammet KAÇAR/HOPA (Artvin), (DHA)