Urla 'Hoşgeldin Amerika' Bademler’de sahnelenecek

'Hoşgeldin Amerika' Bademler’de sahnelenecek

Paylaş
'Hoşgeldin Amerika' Bademler’de sahnelenecek

'Hoşgeldin Amerika' Bademler’de sahnelenecek

İZMİR'in Urla ilçesine bağlı kırsal Bademli Mahallesi'ndeki Bademler Köy Tiyatrosu, yönetmenliğini Haluk Işık'ın yaptığı 'Hoşgeldin Amerika' isimli oyunu 13 ve 20 Nisan'da sahneleyecek.

Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu olan, Urla’nın Bademler Mahallesi'nde bulunan Bademler Köy Tiyatrosu yeni oyunlar ile izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Yönetmenliğini Haluk Işık’ın yaptığı Bademler'de yaşayan köylülerin oynadığı 'Hoşgeldin Amerika' tiyatro oyunu, 13 ve 20 Nisan’da sanatseverler ile buluşacak.

Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Yaradan, "Bütün oyuncu ekibimiz köylülerimizden. Amacımız her sene sahneye yeni genç oyuncular katmak. Gençlerimizin yasaklı madde bağımlısı değil sahne tozunun bağımlısı olması. Biz gençler bizlere bırakılan bu mirası bu bayrağı en iyi şekilde temsil etmeye ve bu kutsal görevi sürdürmeye çalışıyoruz. Aldıkları rolleri lakap olan ve şu an lakapları mezar taşlarında yazılı olan, yitirdiğimiz değerli büyüklerimizin, sırtlarında harç taşıyarak kendi imkanları ile imece usulüyle tiyatro binamızı yapan ninelerimizin dedelerimizin yaktığı bu ateş, hiçbir zaman sönmeyecek. Bu ateşin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Ve diktikleri fidanlar ağaç olacak" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı