Gündem 'Hoşgeldin' kuyruğu

'Hoşgeldin' kuyruğu

Paylaş
'Hoşgeldin' kuyruğu

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Sinop Valiliği'ne atanan Yavuz Selim Köşger, bugün kente gelerek görevine başladı

Valilik önünde törenle karşılanan Köşger için bürokratlar ’Hoşgeldin’ kuyruğu oluşturdu. Önce tören kıtasını selamlayan Vali Köşger, kuyruktakilerle tek tek tokalaştı.

Mahalli İdareler Genel Müdürü iken, İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Sinop Valiliği’ne atanan Yavuz Selim Köşger, bugün yeni görevine başladı. Valilik binası önünde törenle karşılanan Vali Köşger, daha sonra makamına geçti. Burada bir açıklama yapan Vali Köşger, "Bu güzel karşılamadan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sinop’a atandığım günden itibaren bana söylenen en önemli şey çok şanslı olduğum. Çok huzurlu çok güzel bir şehre gittiğimi ve orada huzur içerisinde bir görev yapacağımı herkes söyledi. Benden önce bu ilde görev yapmış vali beyler de Sinop’ta görev yapmaya doyamadıklarını ifade ettiler. Biz de aynı duygularla tüm Sinopluları hiçbirini diğerinden ayırt etmeksizin hizmet etmek üzere buraya geldik" dedi.

Konuşmasında Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santrele de değinen Vali Köşger, "Sinop’un brifinginde gördüğüm kadarıyla tarım sektörünün ildeki yeri yüzde 70 mertebesinde. Tarımı geriletmeden ildeki hizmet sektörünü ve sanayi sektörünü ilerletmemiz lazım. Bunun da alt yapıları hızlı bir şekilde yapılıyor.

Hizmet sektörüne özellikle öncelik vermenin gerektiği kanaatindeyim. Sanayileşme noktasında bir devlet projesi olan nükleer santral anlaşması yapıldı ve o inşallah en kısa sürede faaliyete geçer ve Sinop’a hak ettiği ivmeyi kazandırır. Bu noktada bütün Sinoplular’la el ele gönül gönüle herkes üzerine düşen vazifeyi yaparak, bizde üzerimize düşen vazifeyi yaparak Sinop’un daha güzel günlere gitmesi için gereken çalışmayı yapacağız" diye konuştu.


Songül KORKMAZ/SİNOP, (DHA)