Siyaset HSYK görüşmeleri sürecek
Paylaş
HSYK görüşmeleri sürecek

HSYK ile ilgili düzenleme ve çeşitli yasalarda değişiklik yapan torba tasarı, TBMM'de bu hafta komisyonlarda görüşülecek

Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta sözlü sorular yanıtlanacak, uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarıları görüşülecek.

Meclis'te, geçen hafta görüşmeleri tartışmalara ve kavgalara neden olan HSYK ile ilgili düzenlemenin de yer aldığı bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren yasa teklifi, bu haftanın en önemli gündem maddesi olmaya devam edecek. Tasarı, TBMM Adalet Komisyonu'nda ele alınacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri yarım kalan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İnternetle ilgili düzenlemelerin yer aldığı Torba Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri de devam edecek. Tasarı, 14 Ocak Salı gününden itibaren Komisyon'da görüşülecek.

Haberin Devamı

KOMİSYONLAR

Meclis'teki diğer ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 14 Ocak Salı günü Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme konusunda alt komisyon raporunu 14 Ocak Salı günü ele alacak.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik içeren yasa teklilerini, 15 Ocak Çarşamba günü görüşecek.

Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek.

Haberin Devamı

AA