Yaşam HTC 10 resmi olarak duyuruldu!

HTC 10 resmi olarak duyuruldu!

Paylaş
HTC 10 resmi olarak duyuruldu!

Tayvanlı akıllı telefon üreticisinin beklenen modeli sonunda duyuruldu.

Haberin Devamı

HTC 10 teknik özellikleri

HTC 10 teknik özellikleri itibariyle beklentilerle aynı doğrultuda karşımıza çıktı. 5.2 inç büyüklükte QHD (1440 x 2560 piksel) çözünürlüğe sahip bir ekranla gelen telefonda Qualcomm Snapdragon 820 yongası kullanılıyor. 4 GB RAM, 32/64 GB depolama alanı, 2 TB’a kadar destek veren hafıza kartı yuvası, grafik işlem birimi tarafında Adreno 530 GPU telefonun genel teknik özellikleri arasında.

12 MP çözünürlüğe sahip DualPixel 2 arka kamera, OIS (optik görüntü sabitleme) özelliğine, 1.5um piksel büyüklüğüne ve f/1.8 diyaframa sahip. 4K video çeken kamera 12 bit RAW fotoğraflar da çekebiliyor. Ön tarafta ise 5 MP çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor. OIS özelliği ön kamerada da karşımıza çıkıyor.

Cihazın ses özellikleri arasında dikkat çeken detaylar var. HTC daha önce “en iyi ses kalitesine sahip akıllı telefon” şeklinde bazı ipuçları ile karşımıza çıkmıştı. Cihazda iki adet BoomSound hoparlör bulunuyor. Ses kalitesi olarak HTC 24 bit derinliğinde stereo kalitesi bu telefonda dikkat çekecek. Dolby Audio hoparlörlerin haricinde üç adet gürültü engelleme özelliğine sahip mikrofona da vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

Parmak izi okuma sensörü, USB-C portu gibi özelliklerden de bahsetmek gerek. Tüm bu donanım 3000 mAh kapasiteli bir batarya ile çalışacak. Cihaz kutusundan yeni HTC Sense 8 arayüz ve Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkacak.

HTC 10 fiyatı ve çıkış tarihi

HTC 10 modeli beklenildiğinden daha uygun fiyatla satışa çıkacak. Satış fiyatı 699 Dolar olacak. Ön siparişler bugün itibariyle başlamış durumda ancak tedarik süreci Mayıs ayının başında başlayacak. HTC 10 için toplamda dört renk seçeneğinden bahsedildi. Bunlar siyah/gri (Carbon Grey), beyaz/gümüş (Glacier Silver), altın sarısı (Topaz Gold) ve kırmızı (Camellia Red) olacak. Cihazın Türkiye fiyatı ve Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı ise henüz belli değil.

GTA 5’in Yapımcısına 150 Milyon Dolarlık Dava!