Bilim - Teknoloji HTC pes mi etti?
Paylaş
HTC pes mi etti?

İddiaya göre HTC, aldığı çok kritik bir kararla, artık bu telefonları üretmeyecek!

İnternette yayılan bir söylentiye göre HTC Windows Phone platformunu terk etmeyi planlıyor. Digitimes sitesinin HTC'nin içindeki kaynaklara dayandırdığı habere göre, Nokia'nın Windows Phone telefonlarının iyi satması karşısında HTC'nin Windows Phone telefonlarının satışlarının gittikçe düştüğü ve HTC'nin durumdan memnun olmadığı, Windows Phone telefon üretmeyi bırakıp tüm odağını Android telefonlara vermek istediği söyleniyor.

Haberin Devamı

Bir dönem çok güçlü telefonlarlarla pazarda önemli bir yere sahip olan HTC, geçtiğimiz yıllarda Samsung gibi rakipleriyle rekabet sırasında yaptığı hatalarla pazar payını çok büyük oranda kaybetti. Çok önemli bir telefon markası olarak liderlik pozisyonu için yarışması gerekirken şu anda çökmemek için savaş veren ve kötü finansal raporlar açıklayan HTC, Windows Phone telefonlarının satış sayısından da memnun değil ve bu ürünlere daha fazla enerji harcamadan, gücünü Android telefonlara odaklamak istiyor.

Tayvanlı telefon üreticisi şu anda Windows Phone telefon pazarında %11,5 paya sahip. Analistler, HTC'nin Microsoft'un da yardımıyla bu payı yükeltip güçlenebileceğini ve Windows Phone pazarından kazandığı güçle Android pazarına da yeniden güçlü bir giriş yapabileceğini hatırlatarak, Windows platformunu terk etmesinin hata olacağının altını çiziyorlar. HTC'den ise henüz resmi bir açıklama yok.

Haberin Devamı

Resimlerle: Şaşırtan HTC One klonu!

Kaynak: CHIP Online