Bilim - Teknoloji HTML5'de diskinizi dolduran açık
Paylaş
HTML5'de diskinizi dolduran açık

Chrome ve Internet Explorer'ı etkileyen, Firefox'u ise pas geçen bu açık, bakın PC'nize ne yapıyor!

Chrome, Internet Explorer ve Opera'da bulunduğu iddia edilen bir HTML5 açığının kullanıcıların sabit diskini tamamen doldurmaya izin verdiği ortaya çıktı. Stanford'dan 22 yaşındaki bir web programcısının keşfettiği "açığın" daha sonradan Opera'yı etkilemediği anlaşıldı.

Haberin Devamı

Feross Aboukhadijeh'in bu sayfada detaylarını açıkladığı ve bu sayfada işler halde tanıttığı (sayfada müzik çaldığını söyleyelim) durumdan Firefox da etkilenmiyor. Aboukhadijeh, HTML5'in daha önceki standartlara göre daha büyük çerezlere izin verdiğini, ancak standardın kullanılan depolama alanını kısıtlamaya yönelik tavsiyelerde bulunduğunu söylüyor. Dolayısıyla tarayıcıların hız sınırlarını aşmaya çalışan alt-alan adları veya "bağlı alan adları" kullanan web sitelerine dikkat etmesi gerekiyor.

Aboukhadijeh, tarayıcıların alan adlarına gerekli kısıtlamaları uyguladığını, ancak "bağlı alan adları"nı gerektiği gibi engelleyemediğini söylüyor. Aboukhadijeh'e göre "zekice kodlanmış web siteleri, ziyaretçilerinin sabit diskinde sınırsız alana sahip olabiliyor". Aboukhadijeh'in tanıtım web sitesi, geliştiricinin iddiasına göre Macbook Pro Retina'nın SSD sürücüsünde her 16 saniyede 1GB'lık yer kaplayabiliyor.

Haberin Devamı

Büyük bir sorun gibi görünmese de, Aboukhadijeh'e göre sorunu gidermek üzere tarayıcı geliştiricilerinin bir araya gelmesi gerekiyor.

Resimlerle: Tarayıcınız için en iyi 25 user script!

Kaynak: CHIP Online