Siyaset HÜDA-PAR lideri beddua etti
Paylaş
HÜDA-PAR lideri beddua etti

Partisinin ilçe kongresinde konuşan Zekeriya Yapıcıoğlu '12 yaşındaki Nihat'ı kim katlettiyse Allah onu kahretsin' dedi

HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şırnak’ın Cizer İlçesi’nde öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın faillerinin bir an önce bulunup ortaya çıkarılması isteyerek, "Herkes provokasyondan bahsediyor. Devlet diyor ki, açık bir provokasyon. HDP diyor ki, bu çocuğu polisler katletti. Allah bilir, kim onu katlettiyse Allah onu kahretsin. Buna rağmen HDP Genel Başkanı diyor ki, ’AKP ve Hüda-Par’a karşı biz tepkisiz kalmayacağız. Bunun hesabı sorulacak.’ Peki bu açıklamalar mı huzur getirecek" dedi.

Haberin Devamı

KONGREDE ŞEYH SAİD VE SAİDİ NURSİ POSTERLERİ ASILDI

Hüda- Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi kongresine katıldı. Kongrenin yapıldığı salonda 6-8 Ekim olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ile Şeyh Sait ve Saidi Nursi’nin posterlerinin asıldı. Sık Sık tekbir getirilen kongre Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Zekeriya Yapıcıoğlu, Cizre’de parti üyelerine çeşitle tarihlerde saldırılar düzenlediğini belirterek, şunları söyledi:

"KİM ONU KATLETTİYSE ALLAH ONU KAHRETSİN"

"Madem çatışma diyorsunuz niçin bütün mermiler hep bir tarafa gitmiş? Niçin sizin ev ve işlerlerinizde, derneklerinizde herhangi bir hasar yok. Niçin yanan evler Hüda-Par’lıların, bu nasıl çatışma? Şimdi en son ne diyorlar biliyormusunuz? İki tane polis aracı geldi Hüda-Par’lıların evlerinin önünde durdu oradan bize ateş ettiler. O da karşılık verilince gaza bastı kaçtı gitti. Bu kadarlık süre içerisinde binlerce mermiyi nasıl attınız? İki dakikada mı attınız? Cizre’de 12 yaşında bir çocuk katledildi. Bu çok zor bir durum büyük bir acı o çocuğun kim tarafından vurulduğunu mutlak suretle acilen ortaya çıkarılması lazım. Herkes provokasyondan bahsediyor. Devlet diyor ki açık bir provokasyon. HDP diyor ki bu çocuğu polisler katletti. Allah bilir, kim onu katlettiyse Allah onu kahretsin. Buna rağmen HDP Genel Başkanı diyor ki, AKP ve Hüda-Par’a karşı biz tepkisiz kalmayacağız. Bunun hesabı sorulacak. Peki bu açıklamalar mı huzur getirecek nasıl inanalım size. Sizin ustalarınız böyle söylüyorsa. Aslında amaçladıkları bir şey var. Kendi köhnemiş ideolojilerini bu halka benimsetmek için önce halkı İslamdan soğutmaları gerekiyor. Direk İslama karşı cephe almaya cesaretleri olmadığı için de bizim üzerimizden bunu sağlamaya çalışıyorlar."

Haberin Devamı

"BİZİM EVLERİMİZİ YAKIYORLAR"

Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu,Cizre’de olaylardan sonra birilerinin hükümet Hüda-Par yetkilileri görüştü bu olaylar başladı yönünde söylemler olduğunu belirterek, "Bu aslında yanlış bir cümle değil. Şu anlamda evet bu görüşme 27 Aralık’taki saldırıların en büyük sebeplerinden bir tanesidir. Ben Kürtlerin tek temsilcisiyim ve bu çözüm sürecinde ben ne dersem o olacak, benden başka muhatapta kabul ederseniz. Ben onları imha edeceğim diyor. Saldırdıkları zaman saldırıya uğramış oluyorlar, katlettikleri zaman katliama uğramış oluyorlar. Evleri yaktıkları zaman kendi evlerini de yakmış oluyorlar. Bizim Genel Başkan Yardımcılarımızdan biri Güney Kürdistandaydı geçtiğimiz günlerde. Orada PKK’nın yetkilileri ne yapmışlar biliyor musunuz? Orada birkaç İslami partiyle görüşüp demişler ki, ya siz de İslami bir partisiniz sizin Hüda-Par’la diyaloglarınız var. Allah için şunlara bir söyleyin bize saldırmaktan vazgeçsinler, bizim evlerimizi yakıyorlar. Gençlerimizi sokakta öldürüyorlar. Cizre’de evleri yanmışmış. Öyle bir şey olsaydı burada zaten kıyameti koparacaktınız. Günlerce bu basında konuşulacaktı. Kamu düzeni sağlanmadan bu süreç yürümez diyor. E bunu sağla elinden tutan mı var."

Haberin Devamı