Spor Hukukçular: Hacıosmanoğlu 17 yıl hapis ile yargılanabilir

Hukukçular: Hacıosmanoğlu 17 yıl hapis ile yargılanabilir

Paylaş
Hukukçular: Hacıosmanoğlu 17 yıl hapis ile yargılanabilir

Dün akşamki Gaziantepspor maçının ardından hakemlerin stadyumdan çıkmaması talimatı veren Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakkında açılacak davada 2 yıl 6 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapis istemi ile yargılanabilir. Uzmanlara göre, söz konusu davanın açılması için hakemlerin şikâyetçi olmalarına da gerek yok. Savcılık re'sen soruşturma açabilir

Trabzonspor'un kendi evinde 2-2 berabere kaldığı Gaziantepspor maçından sonra hakem Çağatay Şahin ve yardımcılarının Avni Aker Stadyumu’ndan bir süre çıkamadı. Hacıosmanoğlu, hakemlerin sahada çıkmamaları yönündeki talimatı, yöneticilere kendisinin verdiğini açıkladı.

Hakemler, stat binasından 4 saat çıkamadı. Türk Ceza Kanunu (TCK), bu durumu ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçu kapsamında değerlendiriyor.

Haberin Devamı


İstanbul Barosu avukatlarından Alper Sarıca,”Birisini bulunduğu odaya kilitlemek, çıkış veya inişi sağlayan noktaları tutmak suretiyle hareket özgürlüğünü sınırlamak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu oluşturur. Hakemler Çağatay Şahin ve yardımcılarının 4 saat süreyle hakem odasına kapatılması, stattan ayrılmalarına izin verilmemesinin bu suçu oluşturacağında duraksama yoktur. Çünkü İbrahim Hacıosmanoğlu'nun basına yansıyan beyanlarından anlaşıldığı kadarı ile mağdur hakemlerin karşı karşıya bırakıldığı maddi ve manevi engelleri kolaylıkla yenerek istediği gibi hareket edemeyecek durumda oldukları açık ve bu suçun oluşması için yeterlidir” dedi.

Haberin Devamı


SAVCI RE’SEN SORUŞTURMA AÇAR

“Yargıtay, mağdurun 2-3 saat eve kapatılmasını dahi özgürlüğü kısıtlama saymıştır” diyen Av. Sarıca “Bu suç hakkında savcılıkça re’sen soruşturma açılacaktır. Yani suçun mağdurları olan hakemler tarafından şikâyetçi olunup olunmaması önemli değildir” şeklinde konuştu.


ZOR KULLANMA VARSA CEZA ARTAR

Av. Sarıca olayda birden çok nitelikli halin ve ağırlaştırıcı sebebin göze alınabileceğini belirterek "TCK 109 . maddesine göre bir ki dedi.

‘YAPTIĞININ FARKINDA DEĞİL GİBİ’

Av. Sarıca, konuşmasının devamında “Basına yansıyan beyanlarına göre Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu cezai sorumluluğunun farkında olmadığı anlaşılmaktadır” sözlerini de konuşmasına ekledi.

HÜRRİYET