Siyaset 'Hükümet kurumlarla çatışıyor'
Paylaş
'Hükümet kurumlarla çatışıyor'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de kurumların çatışmadığını, hükümetin kurumlarla çatıştığını ifade etti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Baykal, grup toplantısındaki konuşmasında, eczacılarla ilgili de bir büyük çatışma ortamının tahrik edildiğini savunarak, "Buraya bakınca şunu görüyoruz 10 milyar dolarlık bir pazardır, 15 milyar TL. 10 milyar dolarlık bir ilaç pazarı var, kavga, bunun kavgasıdır" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI


Deniz Baykal, hükümetin Şubat ayında öğretmen ataması yapılmayacağını ilan ettiğini belirterek, bunun çok yanlış bir iş olduğunu söyledi.

Öğretmenliği yarım zamanlı, sözleşmeli bir iş olmaktan çıkarmak ve kariyer mesleği haline getirmek gerektiğini ifade eden Baykal, "Öğretmenleri, devlet memurluğunu tasfiye etmeye yönelik bir genel politikanın en büyük kurbanı haline getirdiler. 250 bin öğretmen açığı var. Şubat ayında bu tayinler yapılmayacak. Bundan büyük üzüntü duyuyorum," dedi.

"ÇATIŞMA MANZARASI VAR"

Geçen hafta yaşanan olayların herkesi "Türkiye, nereye gidiyor?" sorusuyla karşı karşıya bıraktığını belirten Baykal, şunları ekledi: "Herkesin ortak kanısı artık Türkiye'nin böyle devam edemeyeceğidir. Görülmemiş bir kaos ortamı ortaya çıkmıştır.

Ülkenin en önemli kurumları birbirlerine karşı çekişme, çatışma ortamı olarak nitelendirilen bir tablonun parçası olmuşlardır. Ortamı olarak nitelendiren, diyorum, çünkü, ben öyle nitelendirmiyorum. Ama doğal olmayan bir manzara var" diye konuştu.

“YILBAŞINDA ERGENEKON MAĞDURLARINI VE TEKEL İŞÇİLERİNİ DÜŞÜNDÜM”

Ergenekon'un yığınca acıyı yarattığını belirten Baykal, yılbaşında bir yandan TEKEL işçilerini, bir yandan da Ergenekon'da "ailelerinden, sevdiklerinden haksız yere mahrum bırakılmış insanları düşündüğünü" kaydetti.

"Atabey Soruşturması"nı "tertip" olarak nitelendiren Baykal, "Böyle tertipler yapılabilir mi bir hukuk devletinde?" diye sordu. Türkiye’deki manzaranın, ibret alınması gereken bir manzara olduğunu dile getiren Baykal, herkesin, "Eyvah Türkiye'de kurumlar birbirine giriyor" dediğini ancak kendisinin buna katılmadığını belirtti.

Baykal, kurumların birbiriyle çatışmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümet bazı kurumlarla çatışıyor. Yargı kiminle çatışıyor, kiminle kavgası var, kime karşı savaş açmış durumda? Silahlı Kuvvetler kime karşı savaş açmış durumda?

Silahlı Kuvvetlerin bir saldırısı, harekatı, mücadelesi söz konusu mu? Silahlı Kuvvetler sinmiş, savunmaya çalışıyor. Kurumlar arası çatışma değil. Çatışma var da, saldırı var. Saldırı da Hükümetin bilgisi ve himayesi altında yapılıyor.

"HERKES SUSUYOR, KORKUYOR"

Bu manzara, 'Türkiye garip bir hal aldı. Niçin böyle oldu anlayamadık' denilecek bir manzara değil. Türkiye, siyasetin bilinçli kararı, tercihi, planı ve projesiyle adım adım buraya doğru götürülüyor.

Herkes bunu söyleyemiyor, kimisi korkuyor, çekiniyor, başıma dert almayayım diyor. O susacak, bu susacak, olur mu? Herkes susarsa da Deniz Baykal susmayacak, söyleyecek."

AKP’Lİ ÇİÇEK’E: “ERZİNCAN SAVCISI'NA, 'BU İŞİ TAKİP ETME' DEDİN Mİ DEMEDİN Mİ?”

Baykal, "Hukuk işliyor" denildiğine işaret ederek, "Hukuk işliyorsa, nasıl oluyor da bir soruşturmayla ilgili Başbakan Yardımcısı, soruşturma yapan savcıya, 'vazgeç bu davadan' diyor?

Sayın Cemil Çiçek'e soruyorum: Erzincan Savcısı'na, 'Bu işi takip etme' diye telefon açtın mı açmadın mı? Başbakan bize yargıya müdahale etmemizi söylüyor. Senin bakanın müdahale etmiş," dedi.

3

Haberin Devamı