Siyaset Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan flaş Hakan Atilla açıklaması!
Paylaş
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan flaş Hakan Atilla açıklaması!

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: “Kurgu bir yargılama sonunda, ABD New York Güney Mahkemesi, Atilla hakkında 32 ay hapis cezası verdi. Mahkeme hukuku çiğnedi; adil yargılama yapmadı; önceden belirlenmiş kararı ilan için sadece zorunlu usulü tamamladı."

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, davaya bakan Yargıç Richard Berman'ın açıkladığı karara göre 32 ay (2 yıl 8 ay) hapis cezası aldı. Konuyla ilgili Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

BOZDAĞ:"DAVA HUKUKİ DEĞİL SİYASİ"

Bozdağ, “Kurgu bir yargılama sonunda, ABD York Güney Mahkemesi, Atilla hakkında 32 ay hapis cezası verdi. Mahkeme hukuku çiğnedi; adil yargılama yapmadı; önceden belirlenmiş kararı ilan için sadece zorunlu usulü tamamladı. Hakan Atilla'nın yargılandığı dava hukuki değildir, siyasidir. Kumpas davalarla ki>

ATİLLA'NIN AVUKATLARI KARARI TEMYİZ EDECEK

Atilla'nın Türk avukatı Halil Uzun, kararın açıklanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çıkan sonuçtan direkt memnun olduğumu söyleyemem ama şikayetçi de değiliz. Bu bizim diğer süreçleri takip etmemiz için yeterli bir süre.” dedi. Yargıç Berman'ın federal hüküm verme ilkelerini takip etmediğini ve bunu takip etseydi kendi hesaplamalarına göre yaklaşık 10 yıl ceza öngörmesinin mümkün olacağını söyleyen Uzun, yargıcın diğer faktörleri de göz önüne alarak federal hüküm verme ilkelerinin altında bir ceza takdir ettiğini ifade etti. Atilla'nın avukatlarından Victor Rocco ise karar “adil” olsa da temyize gideceklerini belirtti.

Haberin Devamı