Ekonomi Hükümetin teklifine göre zamlı memur maaşları

Hükümetin teklifine göre zamlı memur maaşları

Paylaş
Hükümetin teklifine göre zamlı memur maaşları

Memur ve memur emeklilerinin gözü kulağı hükümet ile sendika temsilcilerinin zam pazarlığında. Memur-Sen, hükümetin teklifini kabul etseydi memurların zamlı maaşları ne kadar olacaktı? İşte cevabı...

Yaklaşık 3.2 milyon memur ve 1.9 milyon memur emeklisini ilgilendiren memur emeklisi zammı toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet teklifini açıkladı.

HÜKÜMETİN TEKLİFİ 3+3


2018-2019 yıllarını kapsayan toplu sözleşmelerde müzakerelerimizi sürdüreceğimizi belirterek teklifi açıklıyorum. Kamu işveren heyeti olarak ilk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3, 2019 ilk 6 ay yüzde 3 ve ikinci 6 ayında yüzde 3 olarak teklif sunuyorum. Enflasyon oranının öngörülen artışı ile enflasyon farkı da ödenecektir.

MEMUR-SEN REDDETTİ


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu'nun açıklaması üzerine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklama yaptı .Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin teklifinin taleplerinin çok altında kaldığını ifade etti.


HÜKÜMETİN TEKLİFİ KABUL OLURSA MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?


Hükümet, 2018 yılı için yüzde 3+3, 2019 yılı için de yine yüzde 3+3'lük bir teklif sundu. Peki, Memur-Sen bu teklifi kabul etseydi memurların yeni zamlı maaşları ne kadar olacaktı? İşte müsteşardan, memura, öğretmenden, polis memuruna ve profesöre kadar hükümetin yaptığı teklife göre zamlı maaşlar...












Haberin Devamı