Gündem Hükümetten 47 bin yeni öğretmen ataması

Hükümetten 47 bin yeni öğretmen ataması

Paylaş
Hükümetten 47 bin yeni öğretmen ataması

Hükümet 47 bin yeni öğretmen atamak için harekete geçti...

47 bin öğretmen ataması yapılmasını öngören kanun tasarısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair kanun Tasarısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarıya göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 47 bin öğretmenin atamasının yapılması öngörülüyor. Tek maddelik kanun tasarısının önümüzdeki günlerde komisyonda görüşülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İŞTE O TASARI

Sayı : 31853594-101-1111 -JZU

Konu : Kanun Tasarısı TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Millî Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulu'nca 23/2/2015 tarihinde kararlaştırılan "Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Gereğini arz ederim.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1- 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 2- (1) Ekli listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Millî Eğitim Bakanlığına ait bölümüne eklenmiştir."

Haberin Devamı

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

LİSTE

KURUMU : MÎLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDAS EDİLEN KADROLARIN SERBEST TUTULAN

47.000 47.000

SINIFI UNVANI DERECESİ KADRO ADEDİ KADRO ADEDİ TOPLAM

EÖH Öğretmen (1-9) 47.000 TOPLAM 47.000

GENEL GEREKÇE Eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi bakımından yeterli personelin istihdam edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede, Tasan ile Millî Eğitim Bakanlığına toplam 47.000 adet öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile; Millî Eğitim Bakanlığına toplam 47.000 adet öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.