Siyaset Hükümetten ilk açıklama
Paylaş
Hükümetten ilk açıklama

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Terör ne yaparsa yapsın biz doğru bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz

Kalkınma Bakanı Cevdat Yılmaz, Bingöl Karlıova'da Çevik Kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 8 polisin şehit, 9 polisin yaralanmasının üzerine Konya'daki programını iptal ederek Bingöl'e haraket etti.

Yılmaz, ''Bir taraftan terörle mücadele etmeye sabırla, kararlılıkla müacadele etmeye devam ederken bir taraftandan da terörün gündemimizi belirlemesine müsade etmeyeceğiz.''dedi.

Dünden itibaren Konya'da bulunan ve bugün Konya Ovası Projesi Koordinasyon toplantısına katılacak olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'deki saldırı olayını haber aldıktan sonra Konya programını iptal etti.

Bingöl'e gitmek üzere hareket eden Bakan Yılmaz, terörle mücadelenin devam edeceğini belirtti. Yılmaz, ''Terör ne yaparsa yapsın, biz doğru bildiğimiz yoldan geri durmayacağız. Bir taraftan terörle mücadele etmeye sabırla, kararlılıkla müacadele etmeye devam ederken, bir taraftandan da terörün gündemimizi belirlemesine müsade etmeyeceğiz.''dedi.

"AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR"


Memleketi Bingöl’ün, Karlıova İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin çevik kuvvet midibisüne yönelik düzenlediği, 8 polisin şehit olduğu, 7 polisin de yaralandığı saldırının ardından Konya’daki programını iptal eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile birlikte Bingöl’e gitmek üzere uçakla Elazığ’a geldi. Elazığ Havaalanı’nda Elazığ Valisi Muammer Erol tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, gazeticilerin saldırıya ilişkin soruları üzerine şunları söyledi:

"Bugün menfur bir terör saldırısı yaşadık.Bingöl Karlıova yolu üzerinde Hacılar dediğimiz köyün yakınlarında bir mayın patlaması sonucu 8 polis kardeşimiz şehit oldu. 1’i yoğun bakımda olmak üzere 7 tane de yaralı polis kardeşimiz var. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Aileleri başta olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğümüze bütün milletimize baş sağlığı diliyorum. Bunlar tabi hiçbir zaman bizim sabrımızı, kararlılığımızı doğru yolda yürüttüğümüz politikalarımızı değiştirecek hadiseler değildir. Ne yaparsa yapsın terör ve ne yöntemi kullanırsa kullansın Türkiye Cumhuriyeti bildiği yolda doğru yolda yürümeye devem edecek inşallah. Ve hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklardır. Tabi çok üzüntülüyüz. Ben bu olayı Seydişehir’deyken öğrendim. Konya’da bazı toplantılarımız vardı. Oradayken öğrendim. Öğrenir öğrenmez programımı iptal edip Ankara’ya geçtim. Oradan da buraya geldik. Emniyet Genel Müdürümüz ile birlikteyiz. Buradan da birazdan Bingöl’e geçeceğiz. Özellikle yaralılarımızı tabi ziyaret etmek istiyoruz. Yarın da zannediyorum şehitlerimizi memleketlerine uğurlayacağız. Başımız sağ olsun. Fazla söyleyecek söz yok."

KILIÇLAR; KANLARI YERDE KALMAYACAK


Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, teşkilata ve millete başsağlığında bulundu. Kılıçlar, "Allah sabır versin şehitlerimizin ailelerine. Devlet olarak biz gereğini yapacağız. Kanlar yerde kalmayacak. Klasik bir laf gibi ama bunu göreceksiniz hepiniz, kanları yerde kalmayacak arkadaşlarımızın" dedi.
Bakan Yılmaz ile Kılıçlar, daha sonra helikopterle Bingöl’e hareket etti.


DAVUTOĞLU: MİLLETİMİZ GALİP GELECEK


İkinci açıklama ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, Konya Sanayici ve İşadamları Derneği ( KONSİAD ) tarafından Feshane'de düzenelenen Konexpo Fuarına katıldı. Fuarı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan, Bingöl'de meydana gelen mayınlı saldırıda 8 polisin şehit olmasıyla ilgili konuştu.

Bakan Davutoğlu " Her şeyden önce kaybettiğimiz polis kardeşlerimize Cenab- ı Hak'tan rahmet diliyorum. Son günlerde aldığımız bu haberler yüreğimize bir ateş gibi düşüyor. Ancak bu şekildeli saldırılarla hiçbir şekilde devletimizin hükümetimizin bu alanda mücadelede güvenlik güçlerimizin iradesini sarsamayacaklar. Bu saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyorum; lanetliyorum. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Yakınlarına taziyelerimizi iletiyorum " dedi.

Davutoğlu "Türkiye'de terör olayları yeni başlamış değil, uzun bir mücadele verdik. Suriye olaylarından önce de bu mücadele sürüyordu. Bu olaylardan bağımsız olarak da, mücadelemiz sürecek. Hiçbir şekilde Türkiye'nin kararlılığından, iradesinden tereddütü olmamalıdır. Bu şekilde bizim irademizi zayıflatacağını düşünenler, mutlak şekilde yanıldıklarını görecekler. Bu anlamda tekrar güvenlik güçlerimize taziyelerimi sunuyorum hem de verdikleri mücadele dolayısıyla bir kez daha takdirlerimi de ifade ediyorum. Bu kararlı mücadelenin sonunda mutlaka milletimiz galip gelecektir " diye konuştu.

Davutoğlu saldırıların Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile PKK işbirliği sonucunda arttığı iddiasının sorulması üzerine ise, " Terör nerede destek alırsa alsın, hangi dış ve iç güçten destek alırsa alsın hepsine karşı mücadelemiz sürecektir. Suriye konusunda da bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Suriye'de doğabilecek bir kaosun Türkiye'yi etkilememesi için de gerekli her türlü tedbiri alıyoruz " yanıtını verdi.

ARINÇ: BU HAİNLİĞİN SONU ZEVALDİR


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa Hilton Otel’deki toplantının ardından Erzurumlular Dernekleri Federasyonu’nun hizmet binasının açılış törenine katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada terör konusunu değerlendiren Arınç, şunları söyledi:

"Elimizden gelen bütün dikkati, bütün enerjiyi bütün gayreti bu yılanın başını ezmek için kullanıyoruz. Ama arada hepimizi maalesef üzen derin derin kaygılandığım olaylar da yaşıyoruz. Birisi bitmeden öbürü başlıyorsa her şeyin bir zevali vardır. Bir işin kemali aynı zamanda zevaline de yakındır. Bu hainliğin sonu zevaldir. İnşallah en kısa zamanda bu hainlerin akıbetlerini duçar olacakları o feci işi en kısa zamanda göreceğiz. Allah bizi muvaffak etsin. Bütün milletimizi bu beladan bu felaketten kurtarsın."



DHA

Haberin Devamı